Ik vind jullie blad echt helemaal super! Ik heb alleen een paar vraagjes: 1. Als je een spiraaltje wilt, vanaf welke leeftijd kan dat?

En wat houdt het precies in? 2. Als je aan de pil wilt (dat is toch dat je niet zwanger kan raken?), hoe werkt dat precies? 3. Als je de pil slikt, dan moet je toch nog steeds een condoom gebruiken? Dat waren mijn vragen. Ik hoop dat ik hiermee in de Girlz! kom, want ik moet dit echt even weten! Een Meisje

Er zijn vast meer meisjes die dit graag willen weten: 1. Een spiraaltje is een soort plastic ankertje dat in je baarmoeder wordt geplaatst en dat ervoor zorgt dat een bevrucht eitje zich niet in de baarmoeder kan nestelen. Omdat het plaatsen van een spiraaltje pijnlijk kan zijn als je nog nooit seks hebt gehad, wordt het niet zo snel aan heel jonge meisjes voorgeschreven. 2. De pil zorgt ervoor dat je lichaam geen eitjes aanmaakt. Daardoor kun je dus niet zwanger worden. Als je de pil op de juiste manier gebruikt, is de kans dat je toch nog zwanger wordt 0,1 %. 3. Ja. De pil beschermt tegen een ongewenste zwangerschap, maar niet tegen seksueel verdraagbare aandoeningen (soa). De enige bescherming tegen soa is het condoom. Daarom moet je – zolang jullie allebei nog geen soa-test hebben gedaan – altijd een condoom gebruiken, ook als je de pil slikt of een spiraaltje hebt.