Mijn vriendin en ik hebben een paar vragen over vingeren:
1. Wij vingeren allebei (niet elkaar hoor! Alleen als ik alleen thuis ben of als zij alleen thuis is.) maar wij weten niet of we het goed doen, dus hoe moet het precies? Wij durven het niet aan onze ouders te vragen…

2. Kunnen meisjes ook klaarkomen? Zo ja, wat voel je dan? In een andere Girlz! stond iets over spieren die samentrekken, maar dat snapten we niet. En in het woordenboek staat: een hoogtepunt bereiken als je seksueel heel erg opgewonden bent. En dat snappen we ook niet.

3. Wij hebben vaak zin in seks en we praten er dan ook eerlijk over. En 's avonds gaan we toevallig ook allebei met onze knuffels naar bed, en schuren wij heen en weer over onze knuffels. Maar dan zijn we ook niet samen. En de volgende dag voel ik me altijd schuldig voor mijn ouders. Dat vertelde ik net mijn vriendin en we hadden precies hetzelfde! Maar waarom worden wij zo snel geil? Nieuwsgierige girlz!

Het belangrijkste antwoord op al jullie vragen: als het gaat om seks (met jezelf) bestaat er geen standaardmanier waarop het ‘moet’ of een kant-en-klaar antwoord hoe het ‘voelt’. Vingeren is niets meer en minder dan jezelf strelen op een manier die jij prettig vindt. Of je dat met een knuffel doet, met je vingers of op een andere manier, dat maakt niet uit. En als je het heel erg prettig vindt, krijg je vanzelf een orgasme. Dat voelt inderdaad alsof de spieren in je vagina heel schokkend samentrekken, maar ook dat merk je vanzelf als het gebeurt. Maar je hoeft niet een orgasme te krijgen om fijn te vrijen. Net zoals je je ook niet schuldig hoeft te voelen als je het hebt gedaan. Het is niet vreemd om seksuele gevoelens te hebben. Iedereen heeft ze en iedereen gaat daar op zijn eigen manier mee om. Hoe en wat je dan precies doet, dat is jouw eigen keuze. Daar hebben anderen niets mee te maken.

Lees ook: GIRLZ Talk – Geen orgasme