Mijn beste vriendin had een jongen heel veel pijn gedaan en ik heb hem toen geholpen. Maar daarna kregen ze weer met elkaar. Ik was bijna altijd wel met hen buiten of op school.

Ik had zelf ook een vriendje waar we mee naar buiten gingen. Maar toen moest mijn vriendje naar huis en mijn beste vriendin ook, dus die jongen die ik geholpen had en ik waren over. We zaten zo grappig te praten en hij pakte opeens mijn hand vast en kuste mij. Ik kuste ook terug. Dus ik ben vreemdgegaan tegenover mijn vriend en vriendin. En die jongen waar ik vreemd mee was gegaan, kijkt ook de hele tijd naar me. Als ik met mijn vriendin praat, dan voel ik me echt heel rot. Nu weet ik dus echt niet wat ik moet doen, moet ik het zeggen of laten? Want ik spreek ook nog wel eens alleen af met die jongen. A. Rotterdam

Als er nou ÊÊn keer per ongeluk iets was gebeurd, dan zou je kunnen zeggen dat het een vergissing was. Maar in de laatste regel van je brief schrijf je dat je nog steeds alleen met hem afspreekt en dat betekent dat jullie heel goed beseffen waar jullie mee bezig zijn. Of je wel of niet moet vertellen wat er is gebeurd, is een keuze die je zelf moet maken. Wat je in ieder geval wel moet doen, is stoppen met elkaar stiekem te zien. Want als je beste vriendin ontdekt dat je dit doet, kan dit het einde van jullie vriendschap betekenen. En is hij het dat waard?

Lees ook: Wat is vreemdgaan