Ik ben een meisje van 16 en ik heb een keileuke vriend. We zijn heel close. Nu heb ik laatst seks gehad; helaas niet met hem, maar met zijn beste vriend!

Ik zit hier heel erg mee en weet niet wat ik moet doen. Ik vind het echt heel erg. Ik wil het wel vertellen, maar ik durf niet. Ook ben ik bang dat dan zijn vriendschap met die vriend kapot gaat, en dat wil ik natuurlijk niet. Zijn vriend zei ook tegen mij: ‘Wat hebben wij gedaan?’ We hebben er allebei spijt van, ook al vonden we het erg lekker. Hij wil ook niet dat mijn vriend het weet. Maar wij hebben hem natuurlijk wel bedrogen. Hoe pak ik dit aan? Anoniempjuh uit V

Het is één keer gebeurd en jullie hebben er allebei heel veel spijt van. Bovendien staat er meer op het spel dan alleen de relatie met je vriend: er kan ook een goede vriendschap door kapot gaan. Wat jullie hebben gedaan was natuurlijk heel erg dom, maar dat begrijpen jullie zelf ook wel. Natuurlijk zou het beter zijn als je eerlijk tegen je vriend kon zijn, maar in dit geval… Misschien moeten jullie er in deze situatie voor kiezen om het niet te vertellen. Je zou hem veel verdriet doen door het te zeggen. Hij raakt dan niet alleen het vertrouwen in zijn vriendin kwijt, maar krijgt ook het gevoel dat hij zijn beste vriend niet meer kan vertrouwen. Beschouw het dus als een ‘vergissing’ en zorg er voor dat het niet nog een keer gebeurt!