Ik weet niet wat ik moet doen. Ik schaam me zo, want ik heb gewoon met iemand anders gezoend! Hoe moet ik dit allemaal aan mijn vriendje vertellen?

Ik heb een heel groot probleem. Ik heb verkering met een superlieve jongen, H., die niet bij mij op school zit. Nu gingen we laatst met de klas op schoolkamp en in mijn klas zit een hele leuke jongen, B. B. Hij ging de hele tijd met mij om. Ik deed wel een beetje mee, want hij is best leuk. Er waren 2 slaapzalen en ik sliep met B. in de kleinste slaapzaal op een bank. Toen iedereen ging slapen vroeg B. of ik al eens gezoend had. Ik antwoordde eerlijk van niet. Hij sloeg een arm om me heen en drukte me tegen zich aan. Hij had alleen maar een boxershort aan. Hij begon me een beetje te strelen. Eerst gewoon over m'n zij, maar daarna ook over mijn borsten. Ik vond het allemaal wel lekker, mijn vriendje had dat nog nooit gedaan. Maar op een gegeven moment lag ik met mijn gezicht naar hem toe en opeens zoenden we! Ik heb er superveel spijt van en niemand weet het, alleen B. en ik, want als het goed is heeft niemand het gezien. Een Steenbokje

Tja, wie zijn billen brandt… Je bent vreemdgegaan en dat vindt je vriend waarschijnlijk niet leuk. Nu kun je twee dingen doen: het hem eerlijk vertellen of zwijgen. De keuze is aan jou. Als je eerlijk bent, kan het gebeuren dat je vriend woedend wordt en het onmiddellijk uitmaakt. Maar als je hem ervan kunt overtuigen dat het een vergissing was, kan hij je misschien wel vergeven. Je kunt ook gokken dat hij er nooit achter komt. Als je eigen geweten dat aankan, is dat een mogelijkheid. Maar er is een kans dat je je schuldig blijft voelen of dat je vriend er ooit tóch achter komt. Wijsheid is in deze situatie jouw eigen gevoel. Volg je gevoel, doe wat je hart je ingeeft en aanvaard daarna de consequenties. Want wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten!