Ik ben een meisje van 16 en heb een heel leuke vriend. We zijn heel close. Maar laatst is er iets heel ergs gebeurd. Ik heb seks gehad met zijn beste vriend! Ik zit hier heel erg mee en weet niet wat ik moet doen. Ik wil het wel vertellen, maar ik durf niet.

En ik ben bang dat zijn vriendschap met zijn vriend ervan kapot gaat. Dat wil ik ook niet. Zijn vriend zei ook tegen mij: ‘Shit wat hebben wij gedaan?’ We hebben er allebei veel spijt van, maar toch, het was lekker en dat vond hij ook. En hij wil ook niet dat m'n vriend dat weet. Maar toch wij hebben wij hem bedrogen. Hoe pak ik dit aan?

Het was één keer en jullie hebben er allebei heel veel spijt van. Bovendien staat er meer op het spel dan alleen de relatie met je vriend. Er kan ook een goede vriendschap door kapot gaan. Wat jullie hebben gedaan was natuurlijk heel erg dom, maar dat begrijpen jullie zelf ook wel. Natuurlijk zou het beter zijn als je eerlijk tegen je vriend kon zijn, maar in dit geval… Misschien moeten jullie er in deze situatie voor kiezen om het niet te vertellen. Je zou hem veel verdriet doen door het te zeggen. Hij raakt dan niet alleen het vertrouwen in zijn vriendin kwijt, maar krijgt ook het gevoel dat hij zijn beste vriend niet meer kan vertrouwen. Beschouw deze ene keer dus als een enorme ‘vergissing’ en zorg ervoor dat het niet nog een keer gebeurt! Je moet wel heel zeker van je zaak zijn. Want wanneer je doorgaat met spanning op te bouwen met zijn vriend ('het mag niet dus het is extra spannend'), zijn jullie hem moedwillig aan het bedriegen en dat verdient hij niet. Dan zit er niets anders op dan het vertellen…

Lees meer: GIRLZ Talk – Seks met mijn neef