Ik ben een meisje en ik ben net deze maand 14 geworden. Ik ken een man en dat is zeg maar een vriend van ‘onze familie’.

Laatst was ik even met hem aan het sms’en en toen ging hij opeens een berichtje sturen zo van: 'Je bent lekker en elke keer als ik bij jullie kom, dan zie je er aantrekkelijker uit. En je bent sexy. Je bent in het kort samengevoegd: sexy thing. Je moet dit tegen niemand zeggen of laten lezen, want dan krijg ik problemen'. Ik ben dus net 14 en hij is 28! Ik schrok heel erg en ben nu best wel 'bang' voor hem. Ik heb toen niet meer op dat sms’je gereageerd. Alleen laatst kreeg ik weer een berichtje. Wat moet ik nu doen, want ik zit er heel erg mee. Toen ik het sms’je las, moest ik ook overgeven, want alleen al van het idee dat een man van 28 mij 'sexy' vindt word ik misselijk … Wat kan ik hieraan doen? Help me, please! Anoniem                                                                                        

De boodschap had duidelijk moeten zijn toen je niet reageerde op zijn sms’je. Jij bent niet geïnteresseerd in hem, anders had je dat wel laten merken. Maar blijkbaar heeft hij dat niet begrepen en probeert hij het opnieuw. Het is nu vooral heel belangrijk dat je hem duidelijk maakt dat je niet gediend bent van dergelijke berichtjes. Je kunt dat doen door hem een sms terug te sturen waarin je duidelijk zegt dat hij moet ophouden met sms’jes sturen. Als ook dat niet helpt, aarzel dan niet om de berichtjes toch te laten lezen aan je ouders. Als hij een ‘vriend van de familie’ is, moet hij van de dochter afblijven. Dat weet hij zelf ook heel goed. Zeg hem dus dat hij moet stoppen. Grote kans dat hij er dan ook echt mee ophoudt. En zo niet, aarzel dan niet om naar je ouders te gaan. Hij is fout, jij niet!

Lees ook: Nee!