Ik heb nu zo’n vier maanden een heel lief vriendje, alleen als ik bij hem thuis ben is hij zo anders dan als we ergens anders zijn.

Dan zit hij verslaafd achter zijn PlayStation en dan moet ik maar gaan toekijken. En op school is hij ook heel anders dan normaal. Wat moet ik eraan doen?
Sophie

Als je vriendje leuk en lief is, dan wil je graag bij hem zijn en omgekeerd. Maar als het, om wat voor reden dan ook, niet leuk is, moet je daar iets van zeggen. Als jij het niet leuk vindt dat hij achter de PlayStation zit en geen oog heeft voor jou, terwijl hij dat misschien op dat moment gewoon heel graag wil, dan zullen jullie daar samen een oplossing voor moeten vinden. Jullie kunnen bijvoorbeeld afspreken dat hij niet langer dan een bepaalde tijd op de PlayStation speelt. Of dat jullie wat meer samen gaan doen. Hetzelfde geldt voor zijn gedrag op school. Als je dat niet leuk vindt, moet je er iets van zeggen. Misschien heeft hij wel helemaal niet in de gaten dat je het niet leuk vindt als hij zo doet. Als je het niet zegt, weet hij het ook niet en kan hij er ook geen rekening mee houden. Als hij, nadat je er iets van hebt gezegd, nog steeds niets aan doet, moet je je gaan afvragen of hij echt wel dat leuke en lieve vriendje is dat je dacht te hebben. Maar dat kan alleen als je hem de kans geeft alle kanten van zichzelf te laten zien.