Ik ben een meisje van dertien jaar en ik heb best wel een probleem. Ik had namelijk een vriendje en mijn ouders mogen hem niet. Vroeger was hij namelijk een beetje een probleemkind.

Nu nog steeds wel, maar lang niet zo erg als vroeger. Ik begon dus stiekem met hem af te spreken. Tijdens die afspraakjes gingen we best ver, dan deden we onze kleren uit tot we in onze onderbroek stonde; dan gingen we op mijn bed liggen en zoenen en dat soort dingen. Het ging al een tijdje zo en mijn ouders kwamen er niet achter. Gisteren kwam mijn vriendje weer, want mijn ouders waren even weg. We lagen dus weer half naakt in bed toen we mijn vader opeens hoorde roepen. Ik stormde snel de gang op om er voor te zorgen dat mijn ouders niet binnen kwamen. Uiteindelijk hadden ze het natuurlijk door. Ik begon allemaal smoesjes te vertellen, maar ze geloofden me niet. Daarna zei ik maar dat ik de waarheid sprak en begon weer een onzinverhaal. Dat geloofden ze wel, maar mijn moeder vertrouwt me nu niet meer. Wat moet ik nu doen? Ik heb echt zo'n spijt! Dat zeg ik ook tegen mijn ouders, maar ze willen het me gewoon niet vergeven. Ik kan me nu ook niet meer concentreren op mijn huiswerk. Wat moet ik doen?  xx anoniem

Liegen helpt niet, dat blijkt wel weer. De beste manier om je ouders te laten wennen aan een vriendje dat ze eigenlijk niet aardig vinden, is hem mee naar huis nemen en eerlijk zijn over wie hij is en wat hij doet. Vraag dan aan je ouders of ze hem een kans willen geven, zodat hij kan bewijzen dat hij echt de moeite waard is. Door dingen stiekem te doen bereik je alleen maar het tegenovergestelde. Maar dat is nu al gebeurd. Het enige wat je nu nog kunt doen is proberen dingen te lijmen. Koop samen met je vriendje een bos bloemen voor je moeder, ga dan naar haar toe en bied je excuses aan. Zeg haar dat het niet je bedoeling is om dingen stiekem te doen en vraag of ze jullie nog een kans wil geven. Dan is er toch wel een kansje dat ze smelt en haar boosheid vergeet.

Lees ook: Vriendje of niet?