Ik wilde even vertellen dat jullie blad helemaal te gek is, maar ik zit met een probleempje. Ik heb een vriend, A, en hij is één van mijn beste vrienden.

Maar nu had ik met hem afgesproken en toen gingen we naar mijn oude basisschool. Daar waren van die kleuterhuisjes waar kleine kindjes in gaan zitten. Daar waren wij bovenop geklommen. We waren van tevoren met een hele groep gaan zwemmen, maar ik was dus daarna nog met hem naar die basisschool geweest. Dus wij zaten daar en het was echt raar. Normaal zijn wij best wel spraakzaam maar dit keer niet. En toen zaten wij best dicht bij elkaar. En ik keek zo naar A en toen keek hij naar mij, maar ik keek weg en hij ook. Toen keek ik weer en hij pakte mijn kin vast en toen zoende hij mij en ik zoende terug. Maar hij is echt een heel goede vriend van mij en als ik iets met A zou krijgen, dan denk ik dat onze hele vriendschap wordt verpest als het uit zou gaan. Wat moet ik doen? Help!  Anoniem

Eerst moet je zelf eens goed nadenken of je echt verliefd op hem bent. Soms gebeuren er dingen die het gevolg zijn van een bepaald moment, een situatie of een heel kort gevoel. Jullie zaten daar samen op dat dakje en dat was misschien wel heel knus en intiem. Die kus was daarom om dat moment misschien wel heel logisch. Maar dat wil nog niet zeggen dat jullie ook echt verliefd zijn op elkaar. Als jullie heel goede vrienden zijn, kunnen jullie daar ook over praten. Maar dan moet je wel weten wat jouw gevoel is: heb je gezoend omdat je hem méér dan leuk vindt of was het eerder een romantisch moment? Vraag dan eens wat zijn gevoel is. Samen kunnen jullie dan beslissen of deze kus het begin is van een heel mooie toekomst samen of dat het een prettige vergissing was.