Ze zijn soms moeilijk te peilen, de jongens… Het ene moment ben je alles voor je lover, het volgende moment neemt hij zijn telefoon niet op als je belt. Deze tips helpen je om er achter te komen wat hij bedoelt!

#1. Hij zegt al heel snel dat hij van je houdt
Als je lover al na een paar dagen roept: ‘Ik houd van je zoals ik nog nooit van iemand gehouden heb’, is het óf liefde op het eerste gezicht, óf wil hij je snel het bed in krijgen.
What to do? Vertel je vriendje dat je nog niet kunt zeggen of je van hem houdt, omdat je hem nog niet goede genoeg kent. Aan zijn reactie merk je snel genoeg of je vriendje echt verliefd op je is, of dat het een trucje van hem was.

#2. Hij dreigt het uit te maken als je niet met hem naar bed gaat
Je vriendje heeft niet het recht om hiermee te dreigen. Mensen die om elkaar geven doen dit niet. Als jij niet met je vriendje naar bed wilt, dan hoeft dat niet.
What to do? Zeg het eerlijk als je er nog niet klaar voor bent; zoenen en knuffelen is ook fijn. Zo kun je elkaar beter leren kennen en komt er vanzelf een moment dat je verder wilt gaan. Als je vriendje dit niet accepteert, weet je wat je te doen staat: dump hem!

#3. Hij laat dagenlang niets van zich horen en zijn mobiel staat uit
Óf hij is een sukkel die niet weet hoe hij zijn telefoon kan opladen, óf hij heeft wat voor je te verbergen. Wat is de reden dat hij niet gestoord wil worden?
What to do? Als je hem dan ein-de-lijk spreekt, kun je vragen waarom hij niet opneemt. Misschien is er wel een simpele reden voor en is zijn mobiel bijvoorbeeld stuk. Praat er in ieder geval over. Laat hij je daarna weer zitten? Dan is hij jou niet waard en kun je het beter uitmaken.

#4. Hij wil alleen met z’n tweetjes afspreken en vertelt de buitenwereld niet dat jullie een stel zijn
Voor de eenzame uurtjes ben je goed genoeg, maar hij wil je niet voorstellen aan zijn vrienden… Dat is verdacht. Houdt hij er soms een ander vriendinnetje op na? Of schaamt hij zich voor jou?
What to do? Plan een dubbeldate: nodig je beste vriendin uit en zeg je vriendje dat hij één van zijn vrienden mee moet nemen. Reageert hij helemaal niet enthousiast? Vergeet hem dan en zoek een ander!

Lees ook: Dit zijn de 7 liefdesgeheimen

#5. Hij zegt dat seks niets bijzonders is
‘Seks, dat is toch niets om je druk over te maken…’ Als hij met zulke uitspraken komt, is hij waarschijnlijk erg bang voor zijn eerste keer en wil hij zichzelf geruststellen. Maar misschien denkt hij echt zo luchtig over seks en wil hij jou onder druk zetten nog eens te overdenken of je écht wilt wachten.
What to do? Vertel je lover dat de eerste keer met hem voor jou wél een big deal is. Als hij nog steeds beweert dat ‘het’ niets voorstelt, moet je nog maar eens goed nadenken of je wel verkering wilt met zo’n gevoelloze boy.

#6. Hij reageert niet als je hem jouw problemen vertelt
In een relatie ben je er voor elkaar, in goede en in slechte tijden. Jullie zijn dan wel geen getrouwd stel, maar als je vriendje om je geeft is hij geïnteresseerd in je verhalen en helpt hij je met je problemen.
What to do? Vraag je hem om raad, dan voelt hij zich belangrijk. Maar misschien is er meer aan de hand… Als je het alleen maar over jezelf hebt, kan hij zich gepasseerd voelen en reageert hij niet meer op je problemen. Vraag ook eens naar zijn belevenissen van de afgelopen dagen, wellicht zit hij ook wel ergens mee.

Lees ook: 15 tekenen dat hij jou ook leuk vindt