Soms kun je uren naar dat ene appje van je crush staren en nóg niet weten of je er iets achter moet zoeken. Hulp nodig? Hier vind je acht soorten onbegrijpelijke appjes van je crush mét betekenis en tips. Hooray!

De ontwijker

‘Misschien ga ik wel.’
‘Ik weet het nog niet…’
‘Ik laat het je weten!’

Wat het betekent: probeert hij telkens vragen over wat hij later doet te ontwijken? Dat is meestal niet omdat zijn agenda bomvol is. Sorry girls, hij twijfelt niet over zijn plannen voor vanavond, maar over jou!
Hoe je het best kunt reageren: negeer zijn appje en maak andere plannen met je vriendinnen, want hij is jouw waardevolle tijd niet waard!

De afhaker

‘Sorry, ik kan vanavond toch niet.’
‘Ik ben echt zo druk!’
‘Misschien volgende week?’

Wat het betekent: waarschijnlijk is hij echt druk of gaat hij echt naar zijn oma aan de andere kant van Nederland. Maar als hij je vaker afwimpelt, kun je beter voorzichtig doen en je hart goed beschermen. Jongens zijn jagers en als je crush jou echt wil, zou hij alles moeten doen om je te kunnen zien.
Hoe je het best kunt reageren: of je hem nou gelooft of niet, blijf rustig. Stuur gewoon iets als: ‘Oké, ik kan donderdag en vrijdag. Wat komt jou het beste uit?’ Hoe geweldig jouw crush ook is, hij blijft een jongen, dus door direct en duidelijk te zijn, begrijpt hij jou het best. En als hij je echt ziet zitten, grijpt hij de kans om op een andere dag met jou af te spreken meteen aan.

Lees ook: 6 fouten die we allemaal maken tijdens het whatsappen

De minimalist

‘Leuk.’
‘Goed.’
‘Oké.’

Wat het betekent: misschien moeilijk om voor te stellen, maar sommige mensen zijn gewoon niet goed in communiceren via WhatsApp. Appt je crush op andere momenten wel in volledige zinnen, dan is hij waarschijnlijk echt heel druk. En als hij altijd korte appjes stuurt, tja… dan is hij gewoon niet geïnteresseerd.
Hoe je het best kunt reageren: waarschijnlijk wil je hem het liefst duizend vragen sturen, zodat hij meer tegen je zegt dan dat ene woordje, maar je kunt hem beter met rust laten. Wacht tot hij jou een berichtje stuurt of probeer het een week later nog eens – misschien heeft hij dan wel tijd voor je.

De slijmbal

‘In die jurk ben je net Taylor Swift, maar dan mooier.’
‘Moet je wel eens nakomen, omdat je er te hot uitziet?’
‘Ik zou de hele dag naar jou kunnen kijken.’

Wat het betekent: of al die complimenten nou gemeend zijn of niet, één ding is zeker: jouw crush is superzelfverzekerd en geïnteresseerd in jou. Alleen de vraag is of hij geïnteresseerd is in een relatie met jou of in een hook-up. Als jullie al vrienden zijn, wil hij misschien meer, maar het kan ook zijn dat hij een player is.
Hoe je het best kunt reageren: play it cool, girl! Laat de complimentjes niet naar je hoofd stijgen, maar reageer juist nuchter. Zeg iets als: ‘Een hele dag naar iemand kijken is best saai, hoor’ of ‘Ja, want ik zie eruit om op te eten in een oversized trui en een oude spijkerbroek.’ Laat niet met je sollen en zet hem op zijn plaats!

De slak

Jij: [9:18] ‘Hé! Hoe gaat het? Leuke plannen voor vandaag?’
Hij: [23:42] ‘Goed hoor. Nah, beetje series gekeken.’

Wat het betekent: door ruim de tijd te nemen om te reageren op jouw appjes, wil hij duidelijk maken dat hij betere dingen te doen heeft dan reageren op jouw appjes. Vooral als hij kortaf reageert en het gesprek afkapt.
Hoe je het best kunt reageren: je stuurt natuurlijk het liefst een berichtje met: ‘Hallo, leef je nog?’ maar dat is niet de beste reactie. Dat hij één appje negeert is rot, maar als je vervolgens nog zeven keer zijn aandacht probeert te trekken door zinloze appjes te sturen, wordt het een beetje gênant. Probeer boven hem te staan. En hoe verleidelijk het ook is om hem ook uren te laten wachten als hij terug appt, kun je dat beter niet doen. Eén iemand die spelletjes speelt, is genoeg.

De sext

‘Dus, over dat nieuwe jurkje van je…’
[Foto van hem die je ouders never nooit mogen zien]

Wat het betekent: jongens zijn visueel ingesteld. Zijn ‘sexy’ foto kan betekenen dat hij je ziet zitten, maar het kan ook zo zijn dat hij het gewoon spannend vond om zo’n berichtje te sturen en jij de eerste persoon in zijn telefoonlijst was. Hoe dan ook, hij stuurt zulke foto’s en appjes niet als hij verkering met je wil. Als hij je echt leuk vindt, weet hij vast een betere manier om indruk op je te maken.
Hoe je het best kunt reageren: lekker negeren dat appje! Wie weet naar wie hij die foto nog meer heeft gestuurd. En als je hem echt leuk vindt, is het alleen maar beter om er niet op in te gaan. Hij zoekt duidelijk geen serieuze relatie, dus als je op de sexting-toer gaat eindig je niet met hem als boyfriend, maar met een gebroken hart.

Lees ook: Flirttips voor WhatsApp

Beeld: 123RF