klaarkomen

Talk: ‘Wat is klaarkomen?’

‘Super embarrassing, maar mijn bestie en ik weten dus niet wat klaarkomen betekent. We zien het weleens voorbij komen, maar kunnen jullie het uitleggen?’

Wij weten niet wat klaarkomen betekent

Wij zijn 2 meiden die niet weten wat klaarkomen betekent. We zien altijd wel bij het seksgedeelte iets met klaarkomen en dan vragen wij ons af: wat is klaarkomen?

Ook al komen we niet in het blad, we willen wel graag een uitleg!

Liefs van 2 meiden

Wij leggen je wel even uit wat het betekent

Als je met jezelf of met iemand anders vrijt, word je opgewonden. Je bloed begint sneller te stromen, je ademhaling versnelt en je vaginaspieren spannen zich aan. Dan komt er een moment dat je zo opgewonden bent, dat je het gewoonweg niet meer kunt volhouden. Je bloed kán niet meer sneller stromen, je bent bijna buiten adem en je spieren zijn superstrak gespannen. Dan moet er een ontlading komen en dat is het orgasme. De spieren in je vagina ontspannen heel snel, spannen zich daarna weer aan en ontspannen weer. En je adem ‘schiet’ (soms met een schreeuw) als het ware los. Dat kan een aantal keren achter elkaar gebeuren. Soms schokt je hele lichaam mee en je voelt tintelingen door heel je lichaam. Hoe het precies voelt is voor iedereen anders en hangt ook af van de manier waarop je vrijt. Als je heel langzaam naar je hoogtepunt toe werkt, is je orgasme vaak heftiger dan wanneer je snel opgewonden raakt en klaarkomt. Dat is ook het spannende van klaarkomen; je weet van tevoren nooit precies hoe het zal voelen, maar als je een orgasme gehad hebt, weet je meteen wat hier wordt bedoeld.

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: IPGGutenbergUKLtd, Getty Images

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wist jij wat klaarkomen betekende?

Gerelateerde artikelen