Ik zit met een probleem. Zelf vind ik een aantal jongens leuk, maar pasgeleden zat ik op skype en toen kwam er een jongen naar me toe die zegt dat hij mij kent. Maar ik ken hem niet.

Hij heeft gevraagd of ik langskom, maar ik weet niet of ik dat moet doen. Nou weet ik verder ook niet wat ik met die andere jongens aan moet. Ik durf namelijk ook niet zo goed op een jongen af te stappen, want dan weet ik niet wat ik moet zeggen en dan vinden ze me vast een doos. Wat moet ik doen? Een Ram

Natuurlijk ga je niet zomaar bij een jongen langs die je niet kent. Dat is wel het domste dat je kunt doen. Misschien is het wel een of andere viezerik of wacht hij je op met een hele groep vrienden… Nooit doen dus! Trouwens, er zijn blijkbaar genoeg andere jongens die jij leuk vindt, dus daar kun je je beter op concentreren. Je hoeft niet per se op een jongen af te stappen om te laten merken dat je hem leuk vindt. Met briefjes, e-mails en sms-jes kom je ook al een heel eind. En als je hem ziet, kun je alle flirttechnieken die je in huis hebt uit de kast trekken: aankijken, lachen, een knipoogje… Als hij daar niet op reageert, is hij blijkbaar niet geΓ―nteresseerd. Reageert hij wel, dan maak je goede kans hem aan de haak te slaan!

Lees ook: cyber-love