Ik ben verliefd op een jongen van 16; zelf word ik over een paar dagen 14. Ik weet niet of hij mij leuk vindt. Ik was vorig jaar al een keertje verliefd op hem. Toen zei hij dat hij met mij wilde zoenen en zo.

Hij was echt superlief. Maar daarna heb ik hem niet meer gezien. Wij bleven wel contact houden via Facebook en Skype. Toen werd ik weer verliefd op hem, begin augustus. Ik denk dat hij het inmiddels al weet, maar ik durf niet met hem af te spreken. Ik weet niet wat ik moet doen. Ik zie hem ook bijna nooit. Ik ben helemaal smoor op hem. Kunnen jullie mij alsjeblieft helpen? Een hopeloos anoniempje

Als je al zo lang verliefd op hem bent, dan wordt het wel tijd om dat tegen hem te zeggen. Waarom niet op Facebook of via Skype? Als jullie toch al op die manier contact met elkaar hebben, is het heel gemakkelijk om eens aan hem te vragen of hij zin heeft om samen met jou naar de bioscoop te gaan of iets anders te doen. Als hij je leuk vindt, heb je een date! En als hij zegt dat hij geen zin heeft, weet je meteen waar je aan toe bent. Voel je niet meteen afgewezen als hij zegt dat hij geen tijd heeft, maar probeer gewoon een andere datum af te spreken. Zorg er wel voor dat hij geen misbruik maakt van jouw verliefdheid. Hij heeft al eens gezegd dat hij wel met je wil zoenen, maar heeft hij al gezegd dat hij jou leuk vindt?