Langzaam komen jullie hoofden bij elkaar, voorzichtig gaan jullie monden open en dan… valt het allemaal vies tegen! Van dode kipfilets tot huigkietelen; jongens zoenen op vele manieren. En als het je niet bevalt kun je er wat aan doen!

De passionele kusser
Geen woorden, maar daden! Dat is blijkbaar het levensmotto van jouw zoenpartner, want hij gaat er he-le-maal voor. Hij probeert zoveel mogelijk passie in zijn kus te stoppen, wat resulteert in het diep in jouw mond duwen van zijn tong. Het is alsof hij per se je huig wil laten slingeren!
Tip: Je kan jouw tong zover zijn mond induwen dat er voor hem geen ruimte meer is, maar het wordt dan meer een soort zwaardvechten met tongen en dat is ook niet echt wat je wilt. Probeer je hoofd een beetje terug te trekken zodat hij niet zo diep in je mond zit. Beweegt hij gewoon met je mee, herhaal het dan totdat je lover de hint begrijpt.

De harde kusser
Het begon zo liefdevol: hij nam jouw hoofd in zijn handen en bracht zijn gezicht steeds dichterbij het jouwe. Jammerlijk genoeg eindigt het in een strijd waarbij hij jouw mond probeert te veroveren en jij met alle wil van de wereld probeert je hoofd los te trekken uit zijn greep.
Tip: Kun je jezelf echt niet loswurmen, dan kun je schreeuwen. Woorden formuleren lukt natuurlijk niet met die boy aan je gezicht vastgezogen, maar als je genoeg herrie maakt moet hij zich toch gaan afvragen wat dat voor geluid is dat hij hoort. En anders ga je over op Plan B: een knietje geven! Vrienden maak je er niet mee, maar met deze agressieveling wil je toch niet meer zoenen?

De tedere kusser
Niks mis met deze zoener, tenzij je niet van zacht en teder houdt natuurlijk! Hij pakt het voorzichtig aan, maar hij gaat er wel voor. Meneer heeft zijn tong prima onder controle, laat jou ook je ding doen en de zoen eindigt zonder al te veel speekseldraden tussen jullie monden in.
Tip: Is het toch allemaal wat te lief en zacht naar jouw maatstaven, dan kun je er zelf wel wat meer snelheid en kracht achter zetten. Doe dit geleidelijk en stort je niet meteen vol overgave op het naar een volgend niveau tillen van jullie kus. Wie weet schrik je deze schattige boy af.

Lees ook: 11 feitjes over zoenen

De gezichtskusser
Zijn kus begint netjes. Deze boy breidt het zoengebied echter steeds meer uit en uiteindelijk likt hij je hele gezicht af. Eerst nam hij alleen je kin mee, maar als zijn natte lap ook nog je wangen bereikt, is jouw tolerantiegrens ruim overschreden.
Tip: Waarschijnlijk is je eerste reactie het ruw wegtrekken van je hoofd en hem met een vies gezicht aankijken. Logisch! Maar hier krenk je dit heerschap waarschijnlijk mee, dus probeer de smerige blik achterwege te laten. De andere optie is om zijn hoofd vast te pakken en op zijn plek te houden, hoewel dat ook niet echt gemakkelijk is. Dan rest er nog maar één ding; er wat van zeggen!

De voorzichtige kusser
Jouw mond en zijn mond zijn aan elkaar geplakt, verwachtingsvol steek je je tong bij hem naar binnen en je voelt… niks! Nou ja, een heel klein stukje tong. Je moet bijna in zijn keel gaan hengelen om wat te voelen van de zoen, maar aangezien huigkietelen geen hobby van je is blijft het bij wat gedraai met de puntjes van jullie tongen.
Tip: Druk zijn hoofd dichter tegen dat van jou aan, misschien is deze boy net een fles ketchup. Die hebben ook altijd een extra duwtje nodig voordat er iets uitkomt. Is dat wat te rigoureus voor je, doe dan je ding en kijk of hij de hint begrijpt en na een tijdje met je mee gaat doen.

De intense kusser
Hopelijk is de rest van deze boy ook naar je zin, want zoenen kan hij als de beste! Geen gekwijl, geen gezuig, alleen maar pure passie. Zijn kus kan wat aan de ruige kant zijn, maar tegelijkertijd is hij ook teder. Met een zoen van deze heer voel jij je speciaal.
Tip: Niks meer aan doen! En mocht je toch iets willen veranderen aan de zoentechniek van je lover, dan staat hij daar open voor. Hij denkt waarschijnlijk alleen maar enthousiast: O! Die kende ik nog niet!

Lees ook: 10 tekenen dat je goed bent in zoenen

De natte kusser
Zijn zoen is best oké, maar hij had wel even wat speeksel weg mogen slikken voordat hij zijn tong in je mond duwde! Het is voor jou lastig van de kus te genieten terwijl je je best doet om zo min mogelijk afvalwater binnen te krijgen.
Tip: Slik, voordat jullie monden elkaar raken, heel luid en duidelijk. Hopelijk begrijpt je kwijlebal deze hint en doet hij hetzelfde. Zorg anders dat jij degene bent die het hoogst staat of ligt, dan zakt al het overtollige vocht zijn keel in.

De wasmachine-kusser
Zodra zijn tong de binnenkant van jouw mond bereikt, begint meneer als een malle rondjes te draaien. Wat jouw gespierde lap vlees doet maakt hem niks uit, hij voelt amper dat jij daar binnen ook nog wat hebt zitten en gaat als een wildebeest tekeer. Je wordt er nog net niet duizelig van!
Tip: Draai met jouw tong precies de andere kant op, dat moet hem als het goed is tegenwerken waardoor het geheel al een stuk in snelheid afneemt. Daarna pas je snel je eigen techniek toe, met flink wat kracht uiteraard, en zorg je dat jij de leiding hebt in deze zoensessie.

De afwachtende kusser
Hij is leuk, lief, vrolijk en grappig. Dat móet een goede zoener zijn! Helaas, als je eenmaal in zijn mond op verkenning gaat blijkt dat hij in het bezit is van een spier zonder kracht. Als een stuk kipfilet ligt het ding maar in zijn mond te liggen en er is geen beweging in te krijgen.
Tip: Probeer er wat leven in te krijgen door hem flink wakker te schudden. Doet je boy na een tijdje nog steeds niet met je mee vraag dan wat er aan de hand is. Een strenge: ‘Moet ik hier alles alleen doen?’ doet vast wonderen!

Lees ook: Leer zoenen als een pro