Ik ben een meisje van 13 en ik heb een probleempje. Ik heb een heel lief vriendje en ik heb nu anderhalve maand met hem. We willen allebei heel graag zoenen, maar we durven allebei niet!

We hebben ook allebei nog nooit gezoend, dus we hebben geen ervaring. Ik wil hem echt heel graag zoenen, maar hoe moet dan nou precies? En wanneer is het goede moment om te zoenen?

Het is nergens voor nodig dat jullie niet durven te zoenen. Zoenen is helemaal niet zo moeilijk. Zeker niet als je begint met een simpel en lief kusje. Dat hoeft dan helemaal niet meteen te eindigen in een heftige tongzoen, maar dan is de eerste stap wel gezet. Doe dat als jullie een keer rustig met z’n tweetjes zijn of als jullie afscheid nemen na een leuke dag samen. Er komt dan vanzelf een moment waarop dat ene kusje er twee, drie en nog meer worden. En dan gebeurt het ook dat jullie monden zich openen en jullie met elkaars tongen gaan spelen. Jullie tongen gaan dan rondjes om elkaar heen draaien en op verkenning in elkaars mond. In het begin is dat misschien nog even onwennig, maar jullie zullen snel het tempo vinden dat jullie allebei prettig vinden. Soms iets langzamer, soms iets sneller… Het heeft allemaal te maken met het gevoel dat jullie daar allebei bij hebben. Maak je er niet te veel zorgen over. Het is voor jullie allebei de eerste keer en juist dat maakt het heel speciaal.Β 

Ook een vraag? Vul dan dit formulier in:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beeld: 123RF

Lees ook: