Ik zit al jaren op yoga, voor mijn innerlijke rust. Maar sinds kort hebben we een nieuwe instructeur en telkens als hij tegen iedereen zegt dat ze hun ogen dicht moeten doen en diep adem moeten halen, raakt hij mij aan op intieme plekjes.

Na de eerste les vroeg ik aan hem waarom hij dat deed en hij zei dat het was voor de extra ontspanning. Ik dacht eerst ook dat het normaal was omdat mijn vader het ook doet bij mijn moeder, maar na een paar weken probeerde de instructeur mijn bh los te maken en fluisterde hij in mijn oor om na de les te blijven. Ik wilde weggaan, maar hij hield me tegen en drukte me tegen de muur en begon me hardhandig uit te kleden en dwong me tot orale seks. Ik weet niet wat ik nu moet doen, en durf het tegen niemand te zeggen. En ik wil ook liever niet naar de politie. Help! Anoniempjuh

Dit is niet de goede manier om te ontspannen. Sterker nog: het is heel erg fout wat jouw yogaleraar doet. En daarom moet je dit tegen iemand vertellen, het liefst tegen de politie. Jouw yogaleraar is heel erg fout en moet hier onmiddellijk mee ophouden. Maar dat gebeurt alleen als jij erover durft te praten. Dit mag niet doorgaan. Meld het dus zo snel mogelijk. Om te beginnen bij je ouders of iemand anders die je vertrouwt en die je eventueel kan helpen bij het doen van aangifte bij de politie. Schaam je niet, het is niet jouw schuld!