Ik ben verliefd op een jongen. Ik zit er erg mee want hij wil niet met mij. Het gaat al mijn hele leven zo. Jongens vinden me te dik en te lelijk. Ik heb al drie jaar geen vriendje meer gehad.

Deze jongen is er door vriendinnen van mij achtergekomen dat ik verliefd op hem ben en toen durfde hij de klas niet meer in. Ik vond het heel zielig, maar het is niet anders. Ik houd zoveel van die jongen, dat is niet te geloven. Ik weet niet wat ik moet doen. Ik ben geen versierder, dat is niks voor mij. En voor hem al helemaal niet, hij is heel erg verlegen. Ik zit hier erg mee. Ik zou ook wel eens een vriendje willen hebben waar ik echt verliefd op ben. Ik ben bang dat hij nu niet meer voor mij wil komen zitten (in de klas) en dat ie niet meer tegen mij praat… Ik hoop dat het toch nog wat wordt. Kunnen jullie misschien tips geven wat ik kan doen of zeggen? K. uit Tilburg

Ze vinden je dik en lelijk… zeggen ze dat of denk je dat zelf? Blijkbaar laat jij je heel gemakkelijk onzeker maken. Er hoeft maar iemand langs te komen die een opmerking over je maakt en je denkt meteen het slechtste van jezelf. Die jongen op wie jij verliefd bent, is blijkbaar net zo onzeker als jij. Misschien vindt hij het gewoon heel eng om verkering te hebben. Hij is er door vriendinnen van jou achter gekomen dat jij hem leuk vindt en toen durfde hij de klas niet meer in. Waarschijnlijk hebben ze er flauwe grapjes over gemaakt waardoor hij zich heel onzeker ging voelen. Laat je niet gek maken door opmerkingen van anderen. Kijk eens in de spiegel naar de dingen die mooi zijn aan jezelf. Besteed eventueel wat extra aandacht aan je uiterlijk. Benadruk je mooie kanten, dan vallen de dingen die minder mooi zijn ook minder op. Als je je goed voelt, straal je dat uit. Dan zul je zien dat de jongens die jij leuk vindt, positiever op je gaan reageren. En wat betreft die jongen in je klas; doe gewoon, net alsof er niets aan de hand is. Hij zal ook niets liever willen dan deze gebeurtenis snel vergeten.
Β