Wij willen graag iets kwijt. We verlangen erg naar seks. We hebben het één keer geprobeerd omdat we toen erg geil waren. Langzaam wreef ik over mijn vriendin haar vagina, maar toen kwam mijn moeder thuis.

We gingen snel naar buiten, want we waren nog niet naakt. Toen gingen we roken! Heeft u hier een oplossing voor want we zijn zo jong? 2 meisjes van 11 jaar!

Wat is erger op jullie leeftijd: experimenteren met seks of roken? Het klinkt misschien raar, maar roken is erger! Jullie zijn blijkbaar op dit moment erg bezig met seksuele gevoelens en zo en dus hebben jullie behoefte om dingen uit te proberen. Natuurlijk is 11 jaar erg jong, maar zolang je het veilig en vrijwillig doet met iemand van eigen leeftijd, valt het eerder in de categorie ‘experimenteren’ dan echt seks hebben. Roken daarentegen, is niet iets waarmee je zorgeloos kunt ‘experimenteren’. Als je over een aantal jaren terugkijkt op deze periode, dan kun je waarschijnlijk wel lachen om de dingen die je met je vriendin hebt gedaan, maar je lacht niet als je verslaafd bent en terugdenkt aan die eerste sigaret…