OMG! Je droomt er al maanden van, maar eindelijk is het zo ver: je crush en jij gaan op date! Dagen van tevoren ben je al zenuwachtig en druk bezig met het verzinnen van je outift, maar hoe zorg je er nu voor dat je avond spotless verloopt? Check deze tips!

#1. Je outfit
Zorg ervoor dat je ruim de tijd hebt voor je gaat daten. Dan kun je nog even twijfelen over je outfit en je make-up helemaal in orde maken. Het allerbelangrijkst: kies iets waar jij je lekker in voelt en dat past bij wat jullie gaan doen. Je wilt niet in je chique jurkje naar het zwembad of in je bikini naar een restaurant, toch?

#2. De activiteit
Je ziet er fab uit. Tijd voor het echte werk: de date zelf. Ook hiervoor geldt: kies iets waar jij je fijn bij voelt. Ben je niet zo’n durfal? Dan kun je de klimhal beter aan je voorbij laten gaan. En ben je bang voor awkward stiltes? Ga dan niet naar een restaurant waar je vijf gangen lang moet praten. Twijfel je? De bios is altijd goed.

#3. De rekening
Aan alles komt een einde, dus ook aan jullie date. Meestal moet er dan worden betaald en dat is altijd een tikkie awkward, want wie betaalt wat? Gouden regel: bied altijd aan om de rekening te delen. Wil hij dat echt niet? Trakteer hem dan op een ijsje.

Lees ook: Zo vraag je een jongen mee uit

#4. To kiss or not to kiss?
Wel of niet zoenen op een eerste date? Tja, dat beslis jij echt zelf. Mocht je ervoor willen gaan, zorg dan dat je niet te snel afscheid neemt. Kijk hem aan en leun een beetje naar hem toe. Als hij het ook leuk vond, pikt hij die hint vast op en zijn jullie zo aan het zoenen.

#5. The day after
Je hebt een superleuke avond gehad. Of course wil je hem zo snel mogelijk weer zien én weten of hij het net zo leuk vond. Stuur hem daarom een kort appje waarin je zegt dat je het leuk vond en dat je hem graag nog een keer wil zien. Reageert hij niet? Stuur dan niet meteen een appjesbombardement achter hem aan, maar wacht rustig af.

Lees ook: Dit wist je nog niet over zijn lichaam