Ben je gek op langzaam zoenen of juist op snelle en kleine kusjes? De perfecte zoensessie bestaat niet, maar je kunt het zoenen wel zo lekker mogelijk maken. Enne, oefening baart kunst, dus oefen lekker veel met je crush. Check hier 10 tips om een betere zoener te worden.

#1. Keep it real
Zoen nooit tegen je zin in, alleen maar omdat je het gevoel hebt dat het in die situatie moet. Het belangrijkste is dat jullie allebei graag willen zoenen met elkaar op dat moment.

#2. Lovely breath
Héél belangrijk bij een potje zoenen: een frisse adem. Niemand wil toch zoenen met een girl die naar knoflook ruikt? Stop een pakje kauwgom of pepermuntjes in je tas voor die onverwachte zoenmomenten.

#3. Geen lippenbalsem overdosis
Verzorgde lippen zonder velletjes voelen lekkerder aan en zoenen ook fijner. Maar don’t overdo it. Smeer geen dikke laag balsem op je lippen zodat je lover alleen nog maar aardbei proeft. Houd het in dit geval bij een dun laagje van een neutrale lipbalsem.

#4. Tell him all about it
Er is niets mis mee om te zeggen wat je niet zo lekker vond tijdens het zoenen en hoe het beter kan. Maar blijf wel aardig en kraak hem niet helemaal af.  Bijvoorbeeld: ‘Hey, die tanden op mijn lip vond ik niet zo lekker. Wat als we het zo doen?’ En dan geef jij natuurlijk het goede voorbeeld!

#5. Less is more
Take it easy! Duik niet meteen op je lover af, anders voelt het voor hem alsof hij net bij de tandarts is geweest. De één houdt van rustige kusjes, de ander van wat wilder en sneller zoenen. Je voelt vanzelf wel aan wat jullie allebei lekker vinden en wanneer je tijdens een zoensessie wat harder kunt zoenen.

#6. Zuigzoenen zijn passé
Want eerlijk is eerlijk, wie vindt het nu lekker om vacuüm gezogen te worden en er een blauwe plek aan over te houden? Wees aardig voor de nek van je lover en geef bijvoorbeeld zachte kleine kusjes vanaf zijn kaak naar beneden en weer terug.

#7. Hotspots!
Tijdens zo’n zoensessie heb je af en toe eventjes een break nodig om op adem te komen. Andere lekkere plekjes om je lover dan te zoenen zijn achter zijn oorlel, op het puntje van de neus, voorhoofd, schouder, het kuiltje tussen je sleutelbeen en op de binnenkant van de pols.

#8. Tongcontrole
Om te voorkomen dat je crush (letterlijk) kokhalsneigingen krijgt is het important dat je je tong onder controle hebt. Begin slowly door eerst zijn lippen aan te raken, en dan laat je merken dat je verder wilt door het puntje van zijn tong aan te raken. Maak langzame rustige bewegingen, je merkt vanzelf wanneer je wat sneller kunt gaan en wanneer je te diep zit.

#9. Handsfree?
Waar moet je je handen toch laten tijdens het zoenen vraag je je misschien af. Nou, er zijn heel veel plekjes:
Leg je beide handen langs zijn hoofd, en af en toe kun je dan even door zijn haar glijden.
Leg eentje op zijn onderrug, en eentje in zijn nek. En daar kun je ook weer met zijn haar spelen.
– Laat beide handen licht rusten op zijn borst.
– Plaats allebei je handen op zijn heupen, die weer af kunnen dwalen naar zijn rug.
– Maar zijn armen strelen kan natuurlijk ook. Het belangrijkste is dat je doet wat jullie allebei fijn vinden.

#10. Like a pro
Heb je een beetje pech en zoen je met iemand die keihard hard rondjes draait zoals een wasmachine? Stop dan door even een pauze te nemen en leun naar achteren. Je kunt een grapje maken zoals: ‘Hey, take it easy.’ Vervolgens kun je zeggen: ‘Ik vind het lekker om je zo te zoenen.’ En dan show je hem even hoe je gezoend zou willen worden.

Lees ook: Wat voor zoener ben jij?