Ik heb al eerder gemaild om mijn verhaal te vertellen. Ik vertelde toen dat ik voor de eerste keer met een jongen had gezoend, maar dat het helemaal niet lekker was.

Het ging heel snel en zo… Jullie vertelden mij toen dat het de eerste keer altijd even wennen is en dat het niet aan mij hoeft te liggen. Nu heb ik een probleem. Ik heb een tijdje terug een jongen ontmoet en we hebben gezoend. Na afloop zei hij: ‘Wat zoen jij raar, zeg!’ Ik weet nu echt niet meer wat ik moet doen. Ik kan het volgens mij echt niet. En ik wil ook niet dat jongens vinden dat ik niet kan zoenen. Ik wil het heel graag goed doen en lekker vinden. Misschien hebben jullie een paar tips en kunnen jullie mij uitleggen wat ik fout doe en waarom het niet lekker is!Anoniempje

Het is heel vervelend dat je tweede ervaring niet zo positief was, maarook dat kan gebeuren. Wij kunnen natuurlijk niet beoordelen hoe jij zoent… Misschien lag het wel aan de jongen! Nogmaals: iedereen zoent anders. Er bestaan geen vaste regeltjes voor hoe je wel en hoe je niet moet zoenen. Er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee kunt houden. Pas bijvoorbeeld het tempo aan aan dat van de jongen met wie je zoent en let op dat je tijdens het zoenen niet te veel speeksel produceert. En probeer vooral niet te krampachtig je best te doen, want dan verandert je tong in een harde plank en dat zoent echt niet lekker.Ontspan en geniet! Je ontmoet vast nog wel iemand met wie het op zoengebied wél klikt!