Eerst wil ik zeggen dat ik jullie blad top vind. Nou mijn probleem: ik vind een jongen erg leuk en men zegt dat hij mij ook leuk vindt en nog meer rare dingen. Ik ging hem vragen of het zo was en hij zei nee.

Een keer gingen we zoenen, heel kort. Maar ik wil meer en hij ook. We hebben niks met elkaar, toch willen we meer. Hoe kan je nou zoenen en meer willen en niet zeggen dat je van elkaar houdt? Dat kan toch niet? Ik weet niet wat ik moet doen, ik ben echt radeloos. Niemand kan me helpen. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen. Anoniempje

Je hebt liefde en je hebt lust. In het eerste geval geef je heel veel om iemand en wil je dat laten merken door te zoenen, te knuffelen en soms uiteindelijk door seks met elkaar te hebben. Seks is dan het bewijs dat je van iemand houdt. Lust is seksuele opwinding. Het gaat dan alleen om de seks, niet om houden van… Je kunt dus seks hebben zonder dat je verliefd op iemand bent. Als dat is wat jullie allebei willen, hoeft dat geen probleem te zijn. Maar… wat doe je als hij je niet meer ziet staan nadat jullie seks hebben gehad? Als blijkt dat het hem alleen om de seks ging… Dan kun je je gebruikt voelen en er een enorm rotgevoel aan overhouden. En dan blijkt toch weer dat seks en liefde wel degelijk heel veel met elkaar te maken hebben. Wacht dus met verder gaan tot je zeker weet dat jij verliefd op hem bent en hij op jou. Dan is de seks ook veel leuker en mooier.

Lees ook: GIRLZ Talk – Vervelende mannen