Ik ben een meisje van 15 en ik heb het laatst voor het eerst gedaan. Maar het condoom was afgegleden en nadat hij klaar was gekomen lag hij wel half erin.

En nu heb ik heel last van buikpijn. Ik ben aan de pil, maar ik slik hem niet regelmatig, ik vergeet het nog wel eens. En het was net één dag nadat ik ongesteld was geweest. Maar ik slik de pil nu door, dus word ik over zes weken pas ongesteld, dus ik kan het niet aan mijn menstruatie zien. Maar ben ik nu zwanger? Anoniem

Je maakt er wel een beetje een rommeltje van. Goed, een ongelukje met een condoom kan altijd gebeuren. Maar ga daarna dan zo snel mogelijk naar de apotheek en koop de morning after pil. Ga zeker niet nadat zoiets is gebeurd, zes weken de pil doorslikken. Zo weet je natuurlijk nooit zeker of je zwanger bent of niet. Wat je nu moet doen: bij de drogist een zwangerschapstest halen en checken of je zwanger bent. Alleen zo heb je zekerheid. De pil heeft namelijk geen invloed op de betrouwbaarheid van zo’n test. Dus zelfs als je de pil doorslikt, kan de test je vertellen of je zwanger bent of niet. Mocht de uitslag positief zijn, ga dan zo snel mogelijk naar je dokter, die kan je verder helpen.