Een vriendin van mij is nogal dom bezig geweest. Ze heeft zich laten vingeren door een jongen (ze is 13!!!), maar nou is ze niet ongesteld geworden en ze moet de hele tijd overgeven.

We hebben die jongen gevraagd of hij zich daarvoor had afgetrokken, maar daar wilde hij geen antwoord op geven. Nou is mijn vraag, kan mijn vriendin nu zwanger zijn?
C’tje

De kans dat je vriendin zwanger is, is niet zo heel erg groot. Om te beginnen is niet zeker dat die jongen zich inderdaad heeft afgetrokken voordat hij haar ging vingeren. En dan nog weet je niet hoeveel tijd er tussen het aftrekken en het vingeren zat. Plus dat de kans klein is dat er al die tijd een levende zaadcel aan zijn vingers is blijven plakken en dat die zaadcel dan ook nog sterk genoeg was om op eigen kracht door de vagina van je vriendin te zwemmen op zoek naar een rijpe eicel… Je vriendin is 13. Waarschijnlijk is ze nog niet zo heel lang (regelmatig) ongesteld en dan kan de menstruatie soms wat langer op zich laten wachten. De kans dat ze zwanger is, is dus minimaal. Zekerheid heb je alleen als je een zwangerschapstest doet. Die kun je kopen bij elke apotheek of drogist. Als er ook maar een kleine kans is dat ze misschien zwanger is, dan is een test nooit verkeerd!