Je hebt vast nog wel een paar ongelezen boeken in je kast staan. Helaas, move over, want deze pareltjes uit 2017 mag jij echt niet missen!

1. Niet wat jij denkt – Jiami Jongeman
Jiami Jongeman heeft een van de succesvolste blogs in Nederland. In haar boek vertelt ze openhartig over haar strijd tegen de eetstoornis anorexia. Vanaf 27 januari te koop.

2. Ik zie je op het strand – Jill Mansell
Young Adult-schrijfster Jill Mansell komt dit jaar met een nieuw boek. In deze roman ontmoet Celemency de man van haar dromen. Helaas verdwijnt hij uit haar leven. Een paar jaar later gebeurt er iets raars. Vanaf 4 mei te koop.

3. Did I mention I miss you? – Estelle Maskame
Dit jaar komt alweer het derde deel uit van de DIMILY-serie. Het is wel slim om eerst Did I mention I Love you & Did I mention I need you te lezen. Het derde boek is namelijk een vervolg op de eerste twee boeken. Tijd voor een tripje naar de winkel! Vanaf 6 maart te koop.

4. Het geheugenboek – Lara Avery
In dit zielige boek raakt de 17-jarige Sammie langzaam haar geheugen kwijt door een zeldzame ziekte. Sammie begint alles op te schrijven in een boek dat gericht is aan haar toekomstige zelf. Zielig! Te koop vanaf 5 april.  

5. Nooit geleefd – Lois Lentz
Julia is de prinses van het land Zorifa waar iedereen zich moet aansluiten bij licht of duisternis. Wanneer haar ouders overlijden, maakt Julia de keuze dat ze geen koningin kan zijn en vlucht ze. Hoe gaat het nu verder met Zorifa? Te koop vanaf 28 februari.

Lees ook: 5 tekenen dat het tijd wordt voor een nieuwe crush

6. Oog om oog – Buddy Tegenbosch
Jan-Jaap is op de basisschool veel gepest. Maar op de havo krijgt hij veel nieuwe vrienden. Het verhaal bestaat uit twee delen en wordt afgewisseld met hoofdstukken uit het verleden en het heden. Oog om oog is vanaf 20 februari te koop.

7. Onverschrokken – Lesley Livingston
Fallon is de dochter van de koning. Ze wil heel graag strijden tegen de Romeinen, maar haar vader heeft besloten om haar uit te huwelijken. Dit spannende boek is vanaf 16 februari te koop.

8. Goddelijk 1: Vervloekt – Josephine Angelini
Samen met haar vader woont de 16-jarige Helen op het eiland Nantucket, waar nooit iets gebeurt. Wanneer er een mysterieuze familie op het eiland komt wonen, worden zij het gesprek van de dag. Een verhaal over verboden liefdes en Griekse goden. Vanaf 17 februari te koop.

9. Goddelijk 2: Verloren – Josephine Angelini
Wanneer je Vervloekt uit hebt, kun je meteen over op het tweede deel van deze serie. Gaat het Helen lukken om haar geliefde te vergeten? Je kunt het lezen vanaf 25 februari.

10. Het (niet zo) coole leven van Carrie Pilby – Caren Lissner
Carrie Pilby leeft in haar eentje in een appartementje in New York. Ze hoort er niet bij en het enige contact dat ze heeft, is met haar therapeut. Hij maakt een stappenplan in de hoop dat ze socialer wordt. Gaat het haar lukken? Je kunt het vanaf 7 maart lezen. 

Lees ook: Wanneer stopt de puberteit?