Nog héél eventjes en dan is het eind-e-lijk kerstvakantie! Héérlijk, even twee weken geen school. En met deze tien dingen wordt het al helemaal een toptijd…

1. Houd een filmmarathon met je BFF’s
Kies jullie favo films uit, maak warme chocolademelk en bak warme kerstkoekjes… Dé ingrediënten voor een topavond!

2. Lootjes trekken…
Dit blijft leuk om te doen, toch? Het is spannend, fun én geldbesparend: zo hoef je maar één cadeau voor één persoon te kopen!

3. Doe iets leuks met je familie
De feestdagen draaien om warmte en daar hoort samenzijn met je familie ook bij! Dé tijd dus om weer eens iets leuks te doen met z’n allen.  

4. Ga schaatsen!
Een betere tijd om te gaan schaatsen bestaat niet! Helaas is het nog even afwachten of we ook écht op de sloten kunnen schaatsen, maar anders is er altijd nog de kunstbaan. Ach, net zo leuk!

5. Organiseer een holiday party
Ga gezellig samen gourmetten of plan een karaoke-avond. Of nodig al je klasgenoten uit voor een big party at your place!

6. Me-time
Natuurlijk moet je ook een beetje ontspannen in de vakantie. Plan daarom een verwendagje voor jezelf in. Doe wat jij wilt: als het je maar een relaxed gevoel geeft! Houd bijvoorbeeld een pyjamadagje of kijk je favo serie.

7. Bak iets heerlijks
Het is toch ook véél leuker om kerstkoekjes te bakken in plaats van normale, saaie koekjes?  

8. Koop een cadeautje voor jezelf
Koop dat leuke jurkje dat je al maanden wilt hebben en laat het inpakken. Gewoon, omdat het kan! En het is altijd leuk om het papier eraf te scheuren…  

9. Plan een shopdagje
En niet zomaar één! Ga gezellig lunchen met je BFF, shoppen en erna nóg iets leuks doen. Zo maak je er echt een hele dag van!

10. DIY
De kerstvakantie is hét moment om je te storten op allerlei leuke DIY’s. Je kunt bijvoorbeeld cadeautjes maken, maar het ook gewoon leuk voor jezelf. Pimp bijvoorbeeld je kamer met nieuwe, zelfgemaakte stuff!

Lees ook: Christmas to do list