Bluh, het is weer zo ver, je bent ongesteld. Behalve die onweerstaanbare trek in chocola en de krampen, zijn er nog veel meer dingen die je herkent als je ongesteld bent. Lees gauw verder om erachter te komen wat jij herkent!

#1. Je hebt stemmingswisselingen
Het ene moment ben je happy en het andere moment chaggi. What is wrong with me? Je hormonen nemen een loopje met je, en ze zorgen dat je emoties van het ene uiterste naar het andere uiterste springen.

#2. Je gebruikt je ongesteldheid als smoesje
Dat je niet kunt gymmen bijvoorbeeld, of om een dagje niet naar school te hoeven. Of je zegt tegen je moeder dat je écht je kamer vandaag niet kunt opruimen, omdat je zo’n buikpijn hebt. Sorry, mom!

#3. Je hebt zin in chocolade
In een chocoladereep, oreo’s, brownies of gewoon in een broodje hagelslag. Jep, alles van chocola gaat er wel in tijdens je ongesteldheid. Het liefst ren je naar de supermarkt en koop je het hele chocoschap leeg.

#4. Je doucht twee keer per dag
Je voelt je supervies want je denkt dat iedereen het kan ruiken, en het liefst douche je daarom zoveel mogelijk. Dus voor je naar school gaat jump je steevast onder de douche, en ‘s avonds ga je nog een keer. Just in case.

#5. Je denkt dat iedereen weet dat je ongesteld bent
Je hebt het gevoel dat iedereen aan je kan zien dat je ongesteld bent, omdat je een puistjes uitbraak op je gezicht hebt. En je denkt dat iedereen zó kan zien dat jij maandverband in je ondergoed hebt zitten.

#6. Je hebt een complete drogisterij in je tas
Jij bent als de dood dat je zonder tampons of maandverband komt te zitten, en dat je dan wcpapier als maandverband moet gebruiken. Of nog erger: dat je doorlekt. Daarom heb je een jaarvoorraad tampons in je tas zitten, die je met je meesleept voor het geval dat.

#7. Je BFF’s wijken geen moment van je zijde
Elk uur checken ze even of je doorgelekt bent. Wat zou je toch zonder ze moeten?

#8. Gym is vreselijk
Je ziet er zo tegenop als je gym hebt tijdens je ongesteldheid, want je denkt tijdens het rennen continu dat je bent doorgelekt door die dunne joggingbroek. En tijdens het omkleden heb je het gevoel dat iedereen je maandverband of het touwtje van je tampon ziet zitten.

#9. Je bent een beetje zielig
Die krampen kunnen zóóón zeer doen! En dus heb je alle reden om jezelf lekker te verwennen door met een kopje thee en reep choco op de bank te kruipen.

#10. Opluchting
Elke maand ongesteld zijn is superirri, maar je bent ook wel blij dat alles het elke maand ‘doet’. En als je niet meer ongesteld bent, geniet je extra van je dagen zonder tampons en maandverband.
 

Lees ook: 5 voordelen aan ongesteld zijn