Zou jij soms ook het liefst in een hoekje kruipen, omdat je megaonzeker bent over wat anderen van jou vinden? Dan herken je deze dingen vast!

#1. Als je iemand hoort lachen, weet je zeker dat het over jou gaat
Oké, eigenlijk weet je best dat het lachende groepje jongens echt niet zo hard dubbel ligt omdat jij gewoon langsloopt, maar toch word je er nog onzekerder van dan je al was. En ja, de rest van de dag vraag jij je toch af of je echt niets stoms hebt gedaan.

#2. Je staat uren voor de kast te twijfelen, om dan toch maar in je vertrouwde outfit naar school te gaan
Je nieuwe jurkje is veel aparter dan een skinny met een shirt, maar wat als je friends het niet mooi vinden? Straks sta je hartstikke voor gek. Jij speelt toch maar liever op zeker. Om vervolgens te zien dat een klasgenoot straalt in een nieuwe outfit en superveel complimentjes krijgt. Toch maar eens proberen?

#3. Je weet zeker dat je crush en jij nooit een match worden
Want come on… welke hottie ziet jou nou staan? Zelfs als je allerlei duidelijke flirtsignalen krijgt, geloof jij nog dat die eigenlijk zijn bedoeld voor je bestie. Zo zonde! Waarom zou jij niet leuk genoeg zijn?

Lees ook: 8 manieren om je minder depri te voelen

#4. Stiekem ben je ervan overtuigd dat je friends alleen maar met je omgaan uit medelijden
Echt interessant vind jij jezelf namelijk niet… Maar hé, draai het eens om: zou jij jarenlang hartstikke veel tijd doorbrengen met iemand die je eigenlijk niet mag? Nee toch? En dat doen jouw friends ook echt niet.
 
#5. Net voordat je iets inlevert, heb je het idee dat je het helemaal hebt verpest
Je hebt er vijf keer meer tijd aan besteed dan je klasgenoten, maar toch weet je zeker dat je het eigenlijk helemaal anders had moeten doen. Die klasgenoot die er maar een uurtje aan heeft besteed, heeft het echt veel beter gedaan. Denk je. Behalve dat hij een 5 terugkrijgt en jij een 8. Bam!

#6. Je vindt ideeën van anderen altijd leuker dan die van jezelf
Als jullie naar de bioscoop gaan, gaan jullie altijd naar de film die je BFF graag wil zien. Zelfs als je stiekem heel zeker weet dat er een andere film draait die veel leuker is. Zeg het eens, dat scheelt.

#7. In gedachten ben je supersociaal
Als je alleen bent, weet je precies hoe je supergoed over kunt komen, maar in de praktijk vind je dat onwijs moeilijk. Gelukkig gaat het met wat oefening steeds beter.

#8. Je hebt het idee dat niemand weet wie jij bent
Voor de zekerheid stel jij je maar vier keer opnieuw voor, want je bent ervan overtuigd dat jij zo oninteressant bent dat niemand jou onthoudt. Maar come on, jij herkent anderen toch ook als je ze een paar keer hebt gezien?

#9. Je zegt sorry voor dingen die helemaal jouw schuld niet zijn
Rijdt er iemand met zijn winkelwagentje tegen jou aan in de supermarkt? Dan zeg jij sorry. Zo stom, jij kon er echt niets aan doen. Maar ja, anders wordt diegene misschien boos en dat vind je een beetje eng…

#10. Je doet dingen pas als je heel zeker weet dat je ze kunt
Zomaar casual iets uitproberen? Echt niet! Stel je voor dat het mislukt?! Come on girl, dan ben je een ervaring rijker. Dat is juist hartstikke leuk.

Lees ook: 8 dingen die je herkent als je perfectionistisch bent