wat is aftrekken sperma doorslikken condooms kopen condoom pijpen voorbehoedsmiddelen banaan sperma condoom eerste keer hoe moet je pijpen piemel past niet condoom vastzitten vagina fappen onveilige seks te jong voor seks seks leeftijd

10 dingen die je nog niet wist over condooms

Inmiddels heb je ze in allerlei smaken en kleuren, maar wist je ook dat de oude Egyptenaren al condooms gebruikten? Waarschijnlijk werden ze toen gemaakt van schapendarmen. Iehl! Lees snel verder voor meer weetjes over condooms.

Inmiddels heb je condooms in allerlei smaken en kleuren, maar wist je ook dat de oude Egyptenaren ze zelfs al gebruikten? Waarschijnlijk werden ze toen gemaakt van schapendarmen. Iehl! Lees snel verder voor meer weetjes over condooms.

#1 Healthy

Condooms zijn superhealthy! Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen die vaak seks hebben met een condoom meer goede bacteriën in hun bloed hebben dan vrouwen die seks hebben zonder condoom.

#2 Upside down

Als een condoom niet doet waarvoor het bedoeld is (je beschermen tegen zwangerschap en soa’s), komt dat meestal doordat het verkeerd wordt gebruikt. Zo worden veel condooms per ongeluk ondersteboven omgedaan… Trucje om te weten of je het op de juiste manier doet: als je condoom niet soepel afrolt, is de kans groot dat je het ondersteboven probeert om te doen.

#3 Liters

In een condoom past maar liefst vier liter vocht. Wow!

#4 XL?!

Is je partner nogal lang geschapen? Dan wil dat nog niet zeggen dat hij ook een XL-condoom nodig heeft. Niet de lengte, maar de omtrek van de penis is belangrijk voor de maat condoom die je nodig hebt.

#5 Vrouwencondoom

Niet alleen mannen kunnen een condoom gebruiken, er bestaat ook een ‘vrouwencondoom’ dat je inbrengt in je vagina. Dit voorbehoedsmiddel is voor 95% betrouwbaar, maar de meeste girls hebben toch liever dat hun vriend een condoom gebruikt. Het vrouwencondoom wordt nauwelijks verkocht.

#6 Boys

Natuurlijk is het heel normaal om als girl condooms te kopen, maar de meeste rubbertjes worden nog steeds gekocht door jongens.

#7 Dirt

Het Amerikaanse leger gebruikt condooms voor meer dan alleen seks. Soldaten rollen vaak een condoom over hun geweer om te voorkomen dat er zand en viezigheid in de loop komt.

#8 Supersafe

Dubbel is niet veiliger. Het lijkt misschien supersafe om twee condooms over elkaar te gebruiken, maar dat maakt de seks juist onveiliger. Doordat de twee lagen rubber over elkaar gaan schuren, is de kans veel groter dat er een condoom scheurt.

#9 Condooms everywhere

In Nederland worden elk jaar 30 miljoen condooms verkocht. Dat is bijna twee condooms per inwoner, inclusief baby’s en bejaarden.

#10 Tenminste houdbaar tot…

Net als melk heeft een condoom een houdbaarheidsdatum. Als je ze op een droge plaats bewaart, blijven ze drie tot vijf jaar goed.

Beeld: iStock

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gebruik jij een condoom?

Gerelateerde artikelen