In de kerstvakantie kun je extra vaak afspreken, lekker veel slapen en urenlang films kijken. Verveel jij je toch nog vaak tijdens de vakantie? En heb je geen zin om heel de dag in je pyjama te wachten tot je weer naar school ‘mag’? Check dan snel deze 10 leuke dingen om te doen tijdens je kerstvakantie!

#1. Kerstcircus
Bezoek tijdens de kerstvakantie een circus. Ze zijn door heel Nederland verspreid, er staat er dus altijd eentje bij jou in de buurt. Christmas feelings gegarandeerd!

#2. Bakken
Vraag of je BFF langs komt en bak taarten, cakejes en koekjes. Koop verschillende decoraties zodat jullie alles nog mooier kunnen maken. Om het af te maken nodig je nog meer vriendinnen uit om al het lekkers op te eten tijdens een high tea!

Lees ook: 8 tekenen dat je verslaafd bent aan kerstliedjes

#3.Warme-chocolademelk-proefparty!
Nodig vriendinnen uit en geef een party waar jullie warme chocolademelk gaan proeven. Koop chocolademelk en superveel ingrediënten voor erin. Denk bijvoorbeeld aan marshmallows, sprinkels, kokossnippers en kaneelstokjes. Laat iedereen zijn dreamdrankje maken en zet een leuke chickflick aan. 

#4 .Make-up
Kijk je eindeloos make-up-tutorials op YouTube, maar heb je nooit tijd om ze na te maken? Dan kun je daar tijdens de kerstvakantie verandering in brengen. Pak je make-up, zoek goede tutorials op en ga aan de slag. Hoe vaker je oefent, hoe beter je wordt!

#5. Glazen huis
Bezoek tussen 18 december en 24 december het Glazen Huis in Heerlen. Elk jaar is het weer een grote party. Kun je niet naar Heerlen? Verkoop je overgebleven zelfgebakken koekjes en doneer het geld via de site van Serious Request!

#6. Kamer decoreren
In de kerstvakantie heb je tijd genoeg om je kamer te decoreren. Maak hem kerstproof en vraag of je BFF komt helpen. Heb je geen inspiratie? Op YouTube staan superveel decoratie- en DIY-video’s voor jouw kamer. Deze bijvoorbeeld van Bethany Mota:

#7. Shoppen!
De kerstvakantie is het ideale moment om jouw garderobe uit te breiden. Je kunt natuurlijk in je eigen stad shoppen, maar het is nog leuker om nieuwe shopsteden te ontdekken. Google naar leuke steden in Nederland en ga eropuit!

#8. Kerstkaarten maken
Haal al je knutselspullen tevoorschijn en ga zelf kerstkaarten maken voor al je vriendinnen. Moet je ze alleen niet vergeten te versturen…

#9. BFF-dag
Ga samen met je bestie de hele dag alle dingen doen die jullie leuk vinden. Leg jullie mobieltjes aan de kant zodat jullie echt alleen maar met z’n tweeën zijn. Kijk films, houd een vlog-marathon, lees de GIRLZ,  bespreek alle nieuwe roddels en eet jullie lievelingssnacks! Fun!

#10. Winterpicknick
Denk jij dat je alleen in de zomer kunt picknicken? Think again! Ga op een rustige plek zitten, neem veel  warme hapjes en drankjes mee. En vergeet de dekens niet natuurlijk!

Lees ook: Wat zegt jouw kerstlook over jou?