Als je denkt dat films puur gemaakt worden om verveling tegen te gaan, heb je het mis! In iedere film zit namelijk een boodschap. Vaak zijn dit waarschuwingen of leermomenten, maar in sommige films zitten wel heel gekke boodschappen. Benieuwd welke? Lees dan snel verder.

#1. Harry Potter
Toen Harry en co iets gedaan hadden wat niet mocht, moesten ze als straf naar het Verboden Bos, waarvan de kans groot was dat ze er niet levend uitkwamen. Denk daar maar aan als je het huiswerk van je BFF stiekem overschrijft.

#2. Frozen
Weglopen van je problemen leidt altijd tot succes. Dus de volgende keer als jij in big trouble zit: let it go!

#3. The Hunger Games
Katniss was voor de spelen stapelverliefd op Gale, maar tijdens de spelen kreeg ze steeds meer oog voor Peeta. Aan het eind zoent ze met Peeta, terwijl ze ook nog verliefd is op Gale. Twee boys tegelijkertijd kan gewoon volgens The Hunger Games.

#4. De kleine zeemeermin
Je moet jezelf altijd veranderen om ervoor te zorgen dat hij je leuk vindt. Alleen dan ziet hij je staan. Ehm… not!

#5. Twilight
Als Bella slaapt, waakt Edward over haar, zodat haar niets overkomt. Als Edward ook maar heel even uit haar buurt is, wordt ze ontvoerd. Oftewel: je kunt niet overleven zonder boy.

#6. Sneeuwwitje
Samenwonen in een huis met zeven vreemde mannen is helemaal niet eng. Kun je mooi het hele huis schoonmaken, want dat is volgens de film een echte vrouwentaak.

#7. Home Alone
Alleen thuisgelaten worden als je acht jaar oud bent, is natuurlijk al te gek voor woorden, maar dat Kevin in plaats van bij de buren aanklopt of naar de politie gaat dan ook nog het heft in eigen handen neemt is al helemaal belachelijk. In de film komt het allemaal goed, maar in real life loopt dit toch heel anders af.

#8. The Parent Trap
In deze film krijgen een man en een vrouw een tweeling, waarna ze gaan scheiden. Ieder voeden ze een kind op. (Dat is echt, echt, echt de meest logische oplossing, hoor.) Of course ontmoet de tweeling elkaar na jaren op een zomerkamp. (Hoe groot is de wereld nou?) Als ze erachter komen dat ze een tweeling zijn, ruilen ze van leven. (Eitje, for sure.) In the end komen hun ouders weer bij elkaar. (UiterÑÑrd)

#9. Yes Man
Je leven wordt er een stuk leuker van als je overal ja tegen zegt. Je vindt je ware liefde, krijgt later een supergoede baan en houdt er superveel friends aan over. Yeah right.

#10. 10 things I hate about you
Je kunt een boy niet uitstaan, maar wordt toch verliefd op hem. In films dan. In het echt ligt dit toch net even anders.

Lees ook: 8 Disneyfilms die anders eindigen dan het origineel