Dacht je dat ze bij het all-you-can-eat-sushirestaurant veel verschillende soorten sushi hebben? Think again! Wereldwijd zijn er nog veel meer sushi’s te vinden. En die zijn niet allemaal even smakelijk…

#1. Zure aubergine
Een augurk, maar dan van aubergine. Op je rijst. Voor als je van zuur houdt.

#2. Paardenvlees en –vet
Een ware traktatie in Japan: twee stuks sushi, met op het ene paardenvlees en op het andere het vet dat onder de manen van een paard zit. Yummy?

#3. Hamburger met kaas
Het beste van de Japanse keuken, gecombineerd met de Amerikaanse: een bolletje rijst met daarop een mini-hamburger en een plakje gesmolten kaas. Voor als je echt niet kunt kiezen.

#4. Zalm met kaas
En de hamburger is niet het enige waar kaas bij kan, die smaakt ook fantastisch op je sushi met zalm!

Lees ook: 10x gekste McFlurry-smaken ter wereld

#5. Kogelvis
De ingewanden van een kogelvis zitten vol gif. Dat is zo heftig dat je van één druppel al dood kunt gaan. Het visje smaakt blijkbaar wel heel lekker, want het staat in Japan nog gewoon op de kaart. Speciale koks studeren wel tien jaar om het klaar te kunnen maken. Dan gaat het best goed. Meestal.

#6. Octopus en ingewanden
Sushi met octopus kun je ook in Nederland bestellen, maar octopus in zijn eigen ingewanden? Daarvoor zal je waarschijnlijk toch naar Japan moeten.

#7. Burrito
Stel: je kunt niet kiezen tussen een burrito en sushi. Dan combineer je die gerechten toch gewoon? Door je sushi te vullen met gefrituurde kip, jalapeno en avocado, bijvoorbeeld.

Lees ook: 10 gekste chocoladesmaken ter wereld

#8. Donut
In Thailand houden ze van sushi én van donuts. En dus wordt daar sushi gemaakt met frosting, donutdeeg, rijst en vis. Juistem.

#9. Insecten
Meelworm, sprinkhaan… in Japan is er echt van alles mogelijk.

#10. Zee-egel
Je weet wel, zo’n ding met stekels die tijdens het zwemmen in je voetzool terecht kunnen komen en die je er dan nooit meer uit krijgt. Nou ja, misschien smaakt het wel beter dan het eruitziet.

Lees ook: De 10 gekste pizzasmaken ter wereld