Toetsen maken is waarschijnlijk al niet je hobby, maar als deze dingen gebeuren, is het helemaal annoying! Want waarom is iedereen altijd verkouden tijdens een luistertoets?

#1. Je weet precies waar het antwoord in je boek stond
Dat was namelijk pagina 50 onderaan, net naast dat blauwe blokje. Oh, en er stond ook een cartoon op de pagina. Maar wat het antwoord nou was… Geen idee!

#2. Je pen is leeg
En je potloodpunt breekt af en je hebt geen puntenslijper en je mag niets lenen van je buurman en de leraar ziet je opgestoken vinger niet. Wat moet je dan? Schrijven met je eigen bloed?

#3. Je bent halverwege…
… en dan is de tijd om. En die docent maar volhouden dat dit echt de normale hoeveelheid was. Yeah, right. Als je 3000 woorden per minuut schrijft misschien.

#4. Er heerst een verkoudheidsvirusje
Iedereen zit te snuffen. Echt ie-de-reen. Om de beurt moeten ze hun neus ophalen, niezen, hoesten of gewoon rochelen. Zo goor!

#5. De docent kijkt mee op je blaadje
Zit jij te pennen, staat die docent achter je mee te koekeloeren of het antwoord wel klopt. En aan zijn gezicht te zien, is dat niet het geval. Bummer.

Lees ook: 9 stomme dingen die alle leraren doen

#6. Je hebt niet genoeg papier
En nee, die docent ziet niet dat jij al een kwartier zit te wapperen om extra papier. Dan toch maar in de kantlijn schrijven?

#7. Er zit iemand met een pen te klikken
Niet even, maar de hele toets lang. Hoe annoying!

#8. Je moet superlang wachten
Wachten duurt lang, lang, laaaaaang. Vooral als jij na vijf minuten al klaar was met je toets en nu het hele lesuur moet blijven zitten tot je klasgenoten ook allemaal klaar zijn. Zonder je telefoon te gebruiken. Hoe boring!

#9. Iemand wil afkijken
Zit jij supergeconcentreerd te werken, begint er ineens iemand in je zij te porren. Of je even kunt helpen met antwoord 5b. Uh… echt niet! Jij hebt helemaal geen zin om zelf ook een slecht cijfer te halen.

#10. Je rekenmachine ligt op je bureau
Je rekenmachine is thuis, je wiskundeproefwerk en jij zijn op school. Dan maar een staartdeling maken?

Lees ook: 8 soorten klasgenoten die iedereen heeft