10 kerstvakantietips

Vandaag is de vakantie dan eindelijk begonnen, yes! Een heerlijk weekend vol met kerst staat voor de boeg, maar wat moet je nu met de rest van de vrije tijd? Check hier 10 dingen die je kunt doen in de kerstvakantie. Alleen, met je familie, met je crush of gezellig samen met je bestie.

Vandaag is de vakantie dan eindelijk begonnen, yes! Een heerlijk weekend vol met kerst staat voor de boeg, maar wat moet je nu met de rest van de vrije tijd? Check hier 10 dingen die je kunt doen in de kerstvakantie. Alleen, met je familie, met je crush of gezellig samen met je bestie.

1. Schaatsen
Het wordt steeds kouder en de winter is nu officieel begonnen. Ga lekker schaatsen met klasgenoten op die schaatsbaan in de buurt! Als het heeft gevroren kun je misschien wel op een bevroren slootje of vijver schaatsen. Kijk wel uit, want dat kan heel gevaarlijk zijn als het nog niet dik genoeg is!

2. Iets lekkers bakken
Cheesecake, brownies of toch lekkere chocolate chip cookies? Eigenlijk maakt het niet zo heel veel uit en je kunt ze ook best allemaal maken, tijd genoeg! Nodig je friends uit als proefkonijnen. Misschien willen ze je ook wel helpen met bakken.

3. Gezelschapspelletjes spelen
In de vakantie heb je eindelijk keer tijd om een heel potje monopoly te spelen met je familie. Of kies je toch voor een potje kaarten? Of speel je liever Twister? Welk spel je ook kiest, met je familie is het altijd leuk.

4. Je kamer een make-over geven
Je kamer is al een tijdje een rommeltje. Kies een dag uit dat je heel je kamer gaat schoonmaken. Mest hem helemaal uit en zet je meubels eens anders neer. Zo lijkt het net alsof je een spiksplinternieuwe kamer hebt!

5. Kerstkaarten maken
Krijg jij ook zo weinig kerstkaarten? Het helpt als je zelf kaarten verstuurt, dan krijg je vaak namelijk ook een kaartje terug!  Het leukste is om zelf kerstkaarten te knutselen. Hieronder vind je een leuke tutorial voor verschillende kerstkaarten. Knutsel ze!

Lees ook: Win een telefoon voor jou en je bestie

6. Shoppen
Shop, shop, shopperdeshop! De kerstvakantie is hét perfecte moment om die leuke items te scoren. Veel winkels hebben namelijk sale en dat kun jij natuurlijk niet weerstaan. Scoor die ene leuke trui of die mooie schoenen. Let wel een beetje op dat je niet té veel geld uitgeeft, want  na de vakantie heb je ook nog moneys nodig, of course.

7. Kerstmarkt
Kerst mag dan al wel dit weekend zijn, de kerstmarkten blijven nog wel even staan. Genoeg tijd dus om in de vakantie een mooie markt te bezoeken. Er zijn veel kerstmarkten in Nederland, maar je kunt er ook een bezoeken in Duitsland of België. Superromantisch met je crush!

8. Series kijken
Staat die ene serie al heel lang op je to-watch-lijstje? Dan is het nu tijd om die maar eens te gaan kijken. Maak er een lekkere pyjamadag van en chill!

9. Boeken lezen
Heb jij ook nog een hele stapel met boeken die je nog niet hebt gelezen? Vakantie is het perfecte moment om ze te verslinden.  Kruip lekker onder een dekentje op de bank met je nieuwe boek en lees het in een keer uit!

10. Bak een reuzehamburger
Maak die ene burger die je al zo lang wil maken. Haal verse hamburgers en broodjes en bakken maar! Wat wil jij erop? Ei, bacon, ui, sla, tomatenketchup, mayonaise, tomaat en komkommer? Of ga je liever voor een klassieke cheeseburger met een dikke plak kaas erop? Smikkel hem lekker op met je bestie. Misschien is het slim om van een theedoek een slabber te maken, want knoeien gegarandeerd!

Lees ook: 10 onbekende kerstfilms die jij wilt zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen