10 leukste pretparken ter wereld

Het is zomervakantie en dat betekent voor veel girls een dagje pretpark. In de achtbaan kun je bijna overal wel, maar sommige pretparken zijn gewoon net iets gaver dan andere. Check hier de tien leukste pretparken ter wereld!

Het is zomervakantie en dat betekent voor veel girls een dagje pretpark. In de achtbaan kun je bijna overal wel, maar sommige pretparken zijn gewoon net iets gaver dan andere. Check hier de tien leukste pretparken ter wereld!

#1. Carowinds, Verenigde Staten
Echte dare devils gaan naar Carowinds in North Carolina. In dit pretpark staat de Fury 325, de hoogste en snelste achtbaan ter wereld. Deze ‘gigacoaster’ is 100 meter hoog en het treintje stort met 150 kilometer per uur naar beneden. Dat wordt gillen!

#2. Skyplex, Verenigde Staten
Is de Fury 325 voor jou nog niet hoog en snel genoeg? Dan kun je vanaf 2017 naar Skyplex in Orlando. Daar wordt nu de Skyscraper gebouwd. Deze achtbaan heeft de vorm van –jawel- een wolkenkrabber en zorgt er zeker voor dat je misselijk wordt. Volgens de bouwplannen komen er namelijk maar liefst twee vrije vallen in het parcours. Een daarvan heeft een hoek van 123 graden, zodat je de grond goed ziet als je valt. Supereng!

#3. Disneyland Parijs, Frankrijk
De meeste girls zullen dit park al wel kennen. Met veel vette attracties, parades én een roze kasteel is er reden genoeg voor een bezoek.

Lees ook: 10x leuke dingen om te doen in de zomervakantie

#4.  Port Aventura, Spanje
Dit pretpark ligt vlakbij de mega populaire vakantiebestemming Salou. Sinds 2012 staat hier de hoogste en snelste achtbaan van Europa, de Shambhala. Heb je het warm gekregen? Naast Port Aventura ligt ook een aquapark, waar je heerlijk af kunt koelen.

#5. Tivoli, Denemarken
Een pretpark midden in de stad, in Denemarken kan dat gewoon. Tivoli ligt in het centrum van Kopenhagen en werd meer dan 150 jaar geleden geopend. Toen bestond het park uit één houten achtbaan en een paardencarrousel. Bijzonder: die houten achtbaan doet het nog steeds! Wat ook is gebleven, zijn de lampjes. Tivoli wordt elke avond verlicht door honderden gloeilampen. Dat is zo’n romantisch gezicht dat er zelfs mensen trouwen in het park. Sleep dus vooral je boyfriend mee als je gaat.
 

#6.  Europa-park, Duitsland
Europa-park is misschien niet het eerste pretpark waar je aan denkt bij Duitse pretparken, maar het is het grootste pretpark van Europa! Bovendien heeft het de prijs gewonnen voor allerbeste pretpark van Europa. Met meer dan honderd attracties ben je hier wel een paar dagen zoet. Mocht je de loterij hebben gewonnen: er is ook een restaurant met een Michelinster. Als je niet al te misselijk bent van de achtbanen, kun je er dus ook nog eens onwijs lekker eten.

#7. Disney’s Animal Kingdom, Verenigde Staten
Voor girls die het liever wat rustiger aandoen, is een bezoekje aan Disney’s Animal Kingdom een goed idee. Dit park is een onderdeel van Disney World en mixt een dierentuin met een pretpark. Je kunt er dus in de achtbaan, maar ook met een jeep op safari. Ben je uitgekeken op de dieren? Dan kun je meteen door naar een van de drie andere pretparken in Disney World.

Lees ook: 10 leuke (gratis) dingen om te doen met je vriendinnen

#8. The Wizarding World of Harry Potter, Verenigde Staten
The Wizarding World of Harry Potter is perfect voor alle girls die nog steeds een beetje balen dat zij op hun elfde verjaardag geen brief van Zweinstein hebben gehad. Alles uit de boeken is hier zo precies mogelijk nagebouwd. Je kunt er winkelen op de Wegisweg en een toverstok uitzoeken bij Olivander. Achtbanen zijn er ook: in de Dragon Challenge vlieg je in een razend tempo door Harry’s gevecht met de draak.

#9. Aquaventure, Dubai
In Dubai doen ze dingen vaak nét een beetje groter dan in Nederland. Dat geldt zeker voor Aquaventure, het grootste waterpretpark ter wereld. Je kunt hier van de langste glijbaan ter wereld, maar er is ook een glijbaan die door een aquarium vol haaien gaat… Durf jij?

#10. Efteling, Nederland
Natuurlijk mag de Efteling niet ontbreken in dit lijstje. Het park heeft misschien niet de hoogste of snelste achtbaan ter wereld, maar stiekem blijkt het Sprookjesboom altijd leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen