Voel jij jezelf ook wel eens superonzeker? En zou jij graag wat zelfverzekerder door het leven gaan? Dat klikt misschien superlastig, maar met deze lifehacks om je te helpen, gaat het je gewoon lukken!

#1. Doe iets waar je goed in bent
Ben jij creatief of bijvoorbeeld goed in sport? Besteed daar dan net iets meer aandacht aan! Omdat je erin uitblinkt werkt dat goed voor je zelfvertrouwen. Vind je het moeilijk om zo uit je hoofd in te schatten waar je goed en slecht in bent? Schrijf het dan op een papiertje! Zo dwing je jezelf om er echt over na te denken en heb je overzicht.

#2. Start met iets nieuws
Als jij ergens supergoed in bent, is het leuk om voor jezelf een nieuwe uitdaging te verzinnen. Ben jij bijvoorbeeld supermuzikaal? Studeer dan een nieuw liedje in, waarmee je anderen gegarandeerd omverblaast! Ben jij meer een uitblinker in behulpzaam zijn? Kijk dan wie jouw hulp het beste kan gebruiken! Door beter te worden in wat je al kunt, focus je op wat je goed kunt en dat helpt je zelfvertrouwen.

#3. Ga om met mensen om die van jou houden
Dit is heel erg belangrijk. Bij die mensen hoef jij je namelijk niet beter voor te doen dan dat jij bent. Het is logisch dat je onzeker wordt tussen een groep enorm goede sporters, als jij daar helemaal niet zo goed in bent. Mensen die van jou houden, boeit het niet of jij wel of niet kunt hoogspringen. Die zijn al blij dat jij überhaupt op deze wereldbol bent!

Lees ook: 10 dingen die je herkent als je onzeker bent. 

#4. Durf risico’s te nemen
Verleg je grenzen. Je hoeft natuurlijk niet de hoogste toren te beklimmen als je hoogtevrees hebt, maar probeer jezelf trots te maken. Een risico nemen kan soms erg eng zijn, maar als je het dan toch doet, heb je iets om supertrots op te zijn en dat boost je zelfvertrouwen enorm.

#5. Lach
Lachen? Ja, lachen is superbelangrijk in je leven. Als jij veel lacht, zullen anderen ook meer naar je lachen. Buiten dat het je een leuke uitstraling geeft, kom je ook nog eens vrolijker over én maak je gelukshormoon aan. Na een dag veel gelachen te hebben, merk je gelijk dat je beter in je vel zit.

#6. Zorg dat je actief bent
Als jij alleen maar lui op de bank zit, ga jij jezelf meer depri voelen. Daarom is het superbelangrijk dat je veel energie hebt. Als je meer energie hebt, doe je ook sneller leuke dingen en die zorgen er dan weer voor dat je meer durft. Energie krijg je meestal niet door thuis te zitten, dus ga de deur uit. Loop bijvoorbeeld een rondje met de hond, ga gezellig hardlopen met je BFF of houd een beautydagje.

Lees ook: 8 manieren om je minder depri te voelen. 

#7. Stop met jezelf te vergelijken met anderen
Vaak wil je net zo slank zijn als dat meisje uit je klas en de lengte hebben van je buurmeisje. Maar stop met jezelf gek te maken. Jij moet leren accepteren wie je bent . Door naar anderen te kijken word je alleen maar onzekerder. Enne… zij zijn ook echt wel jaloers op jou, hoor.

#8. Ga de deur uit met een look waar jij je goed bij voelt.
Trek iets aan waar jij je fijn bij voelt, zo straal je zelfvertrouwen uit. Let ook op je loopje. Trek je schouders naar achter, sta rechtop en probeer jezelf groter te maken. Zo loop je veel zelfverzekerder over straat. En dat zorgt er dan weer voor dat jij je veel meer confident gaat voelen!

#9. Geef complimentjes en neem complimenten aan  
Als je niet zo zelfverzekerd bent, vind je het misschien zelfs vervelend om een complimentje te ontvangen. ‘Dat bedoelt die ander toch nog niet serieus’, denk je dan. Zonde! Als iemand zegt dat jij er goed uitziet, kun je dat best geloven, hoor. Neem die complimentjes aan en strooi ze zelf ook uit! 

#10. Geef het tijd om zelfverzekerder te worden
Nu denk je waarschijnlijk dat je nooit zelfverzekerd wordt.  Vaak wil je veel te snel resultaat zien. Het is daarom belangrijk om het wat tijd te geven. Denk dus niet dat je na een nachtje slapen als een superverzekerde girl je bed uit stapt, maar neem naar kleine stapjes. Durf je iets wat je vorig jaar nog eng vond? Zeg dan tegen jezelf dat het knap is.

Lees ook: 8 dingen die je herkent als je perfectionistisch bent