Denk jij bij ongesteld zijn meteen aan buikkramp, vlekken in je broek en een boel gedoe? Niet doen! De leukste dagen van de maand zullen het nooit worden, maar met deze tips worden ze in elk geval een stuk aangenamer. Sterker nog; je zult ontdekken dat het eigenlijk best oké is, dat ongesteld zijn!

#1. Lekker lezen
Met een groot, zacht kussen op je buik en chips en cola binnen handbereik kun je heerlijk lezen. Heb je ’m uit, maak dan wat aantekeningen voor als je weer eens een boekverslag moet schrijven. Hoef je niet de  avond voordat je het moet inleveren nog op internet te zoeken!

#2. Je lievelingsfilms kijken
Eindelijk tijd om lekker te relaxen en je lievelingsfilms nog eens te kijken. En natuurlijk verander je dan eerst de bank in een bed. Gooi er allemaal kussens op en sleep je dekbed er naar toe. Je moet tenslotte wel comfortabel liggen, toch?

#3. Tot ziens klusjes!
Gna, gna, gna: omdat jij zo zielig bent kun je natuurlijk niet helpen met de afwas, dus dat moet je irritante broertje maar doen…

Lees ook: 10 grootste fabels over ongesteldheid

#4. Zingen
Zet je vrolijkste muziek keihard aan en zing uit volle borst mee. In no time ben je weer een happy girl!

#5. Schrijf een brief
Laat je van je goede kant zien en schrijf je verre tante uit Australië eens een brief. Zo’n aardig nichtje als jij mag vast wel een keertje op bezoek komen. Oftewel: gratis vakantie!
Maak een chocoladetaart

#6. Zoek een geweldig recept.
Wat dacht je van een chocoladetaart met drie lagen? De rest van de dag ben je bezig met shoppen voor de ingrediënten, bakken en, of  course: taart eten! Enne… niet de slagroom vergeten, hè?

#7. Eet jezelf misselijk
Eet je nog misselijker dan je al bent en bedenk nieuwe combinaties! Hét perfecte moment om uit te vinden waarom er geen chipsijs is en waarom pindakaasspek nog niet in de supermarkt ligt. Wie weet ontdek je een super combi die je rijk maakt. Zeker het proberen waard!

Lees ook: 10 dingen die je herkent als je ongesteld bent

#8. Kinderfeestje
Doe alsof je weer 8 bent. Nodig je vriendjes en vriendinnetjes uit en organiseer een kinderfeestje. Met feestmutsjes op versieren jullie een plakje cake en daarna doen jullie ezeltje-prik. Spijkerpoepen, ballon scheren en koekhappen staan natuurlijk ook op het programma. Je zult alleen nog buikpijn hebben van het lachen!

#9. Fotoboek
Beleef je zomervakantie opnieuw door een fotoboek te maken. Dat werd tenslotte wel eens tijd! Zet salsamuziek op, open een blik ananas en smeer je gezicht in met zonnebrandcrème. Je zou zweren dat je weer op het strand ligt met je vakantielover naast je, zucht.

#10. Ga in bad
Verwen jezelf en neem een bad met héél veel schuim! Een warme douche met heerlijke douchegel werkt natuurlijk ook! Je huid kan ook wel wat extra aandacht gebruiken, dus grijp een spons en scrubben maar!

Lees ook:Te laat ongesteld? Check hier de redenen!