Het is al hartstikke lastig om alle films die nu uitkomen te zien, maar dat wil niet zeggen dat je deze oude pareltjes mag missen. Netflix aan en gaan!

#1. The Breakfast Club

Vier tieners hebben straf en moeten een hele dag op school zitten. Eigenlijk mogen ze elkaar helemaal niet, maar langzaam groeien ze naar elkaar toe. Een echte feelgood film, die je mams misschien ook nog wel kent. #moederendochteractiviteit Let op: hij staat vanaf 10 april op Netflix!

#2. Pretty Woman

De rijke zakenman Edward Lewis heeft een week lang een vriendinnetje nodig. Eén probleem: het is uit met zijn ex. Daarom huurt hij prostituee Vivian in, dan blijft het tenminste zakelijk. Nou ja, dat is tenminste de bedoeling… Alleen al leuk om de vreselijk old school mobiele telefoons die erin voorkomen.

#3. Legally Blonde

Wat doe je als je vriendje het uitmaakt, omdat zijn familie wil dat hij een minder domme vriendin heeft dan jij? Elle Woods besluit zich gewoon ook in te schrijven bij zijn universiteit en de boel daar eens even flink te rocken. Dan moet hij haar toch wel terugwillen?

#4. American Pie

Vier vrienden spreken af om voor het schoolbal ontmaagd te worden. Eén probleempje: ze zijn niet heel handig met meisjes.

Lees ook: 10 leukste series ever

#5. 10 things I hate about you

Kat is niet zo goed met boys. Dat is jammer voor haar jongere zus Bianca, want die mag pas daten als haar oudere zus een boyfriend heeft. Daarom besluit ze haar te koppelen aan Patrick. Of dat gaat lukken?

#6. Grease

‘Hopelessly devoted to yoooooouuuuuu’. Kun jij deze classic al lekker meeblèren? Nog niet? Hoog tijd om daar verandering in te brengen! Danny en Sandy zijn madly in love, maar toch lijkt het niet helemaal te lukken met hun liefde. Deze film zit bommetjevol met grote hits.

#7. The Princess Diaries

Je bent de loser van de school en dan komt iemand je ineens vertellen dat je een prinses bent. Laat dat nou precies zijn waar Mia niet op zit te wachten. Helaas, er is niets aan te doen: ze moet op prinsesles.

Lees ook: 5 boeken(series) die je gelezen moet hebben

#8. The Devil Wears Prada

Nog een film met Anne Hathaway. In The Devil Wears Prada komt ze als Andy op een moderedactie terecht met een superstrenge hoofdredacteur. En laat zij nou net helemaal geen gevoel hebben voor fashion…

#9. Mean Girls

Cady heeft haar hele jeugd in de jungle overleefd, dus die Amerikaanse high school moet ook wel lukken. Maar dan komt ze the Plastics tegen… De quote: ‘on Wednesdays we wear pink’ komt uit deze film.

#10. Fame

Je kunt supergoed dansen, acteren of zingen en wordt toegelaten tot een amazing school. En dan ontdek je ineens hoe moeilijk het is om de beste te worden… Muziekfilm met een supergoede soundtrack.

Lees ook: De leukste series van dit najaar

Lees ook:

Beeld: 123RF