Ben jij ook zo verslaafd aan shoppen en leuke dingen doen met vriendinnen maar heb je daar nooit geld voor? Tijd om in actie te komen! Een bijbaantje klinkt misschien een beetje suf maar het heeft heel veel voordelen. Wij geven je 10 redenen om een bijbaantje te zoeken. Lees ze snel!

Reden 1: money, money, money!
Hier draait het bij de meeste meiden om, geld verdienen. Nooit meer gezeur van je ouders. Jij hebt tenslotte hard gewerkt voor je geld, dus mag je zelf bepalen waar je het aan uitgeeft en dat voelt goed!

Reden 2: gezellige collega’s
Een heel groot voordeel van werken zijn natuurlijk de leuke collega’s. Grote kans dat je nieuwe vriendinnen maakt waardoor het tijdens en na het werk heel erg gezellig is. Wat is er leuker dan met een stel gekke meiden lachen tijdens je werk?!

Reden 3: personeelsfeestjes
Ieder bedrijf heeft eens in de zoveel tijd een personeelsfeestje. Een gezellige avond met collega’s zonder aan het werk te zijn. Hoe leuk is dat?!

Reden 4: ervaring
Door te gaan werken doe je veel ervaring op. Je leert met andere mensen om te gaan en krijgt een beeld van hoe een bedrijf in elkaar zit. Misschien kom je wel achter dingen die je anders nooit te weten was gekomen.

Reden 5: sparen
Als je veel geld verdient, kun je natuurlijk ook veel uitgeven. Maar wat nou als je een heel mooie armband of laptop gezien hebt die net iets te duur is? Dan kun je gaan sparen. Koop een mooi spaarvarken en plak hier een briefje op met de reden waarom je wilt sparen. Zo word je er elke keer aan herinnerd en is je spaarpot snel vol!

Reden 6: korting
Ook niet verkeerd: vaak krijgen medewerkers korting bij het bedrijf waar zij werken. Dus werk je bijvoorbeeld bij een restaurantje? Dan is de kans groot dat je er met korting lekker kunt eten. Dat wordt smullen!

Reden 7: hé! Is this me?
Tijdens je werk kom je er achter dat je nog veel meer kunt dan je eigenlijk denkt. Wanneer je in een bedrijf aan de slag gaat zal je dingen moeten doen waarvan je niet eens wist dat je het kon. Een grote uitdaging, en als blijkt dat het je goed af ging is het helemaal leuk.

Reden 8: opklimmen
Wanneer je op jonge leeftijd begint met werken heb je een voorsprong bij het zoeken naar een vaste baan. Je hebt dan veel ervaring opgedaan dat je in later werk weer kunt gebruiken. Daarnaast staat het hebben van een bijbaantje supergoed op je cv.

Reden 9: wat vind ik leuk?
Door verschillende bijbaantjes kom je er achter wat je leuk vindt om te doen. Dit maakt het kiezen van een studie misschien wel een stukje makkelijker. Je weet dan een beetje in welke richting je moet zoeken en zo wordt de kans groter dat je een passende studie vindt.

Reden 10: plannen
Doordat je rekening moet houden met werktijden en misschien ook wel met deadlines voor opdrachten, leer je heel goed plannen. Dit kan je helpen met plannen voor school en zo zorgen voor betere cijfers.

Hebben we je ervan overtuigd om een bijbaantje te zoeken? Ja? Dan is het nu tijd voor actie!