Je bent bijna klaar met de middelbare school (of wilde dat dat zo was), maar hebt nog geen idee wat je daarna wilt gaan doen. Op alle open dagen die je bezocht, had je het gevoel dat deze studie het net niet voor je was. Wat dan? Ga op gap year! In het buitenland leer jij in een jaar de taal, maak je nieuwe friends en heb je een awesome tijd. Kijk maar!

#1. Je wordt superzelfstandig
Smeert je papa of mama nu nog elke dag je boterhammen? Niet als je een paar duizend kilometer verderop zit. In een gap year word jij echt heel erg zelfstandig.

#2. Je leert een andere taal heel goed spreken
Versta je nu geen woord van wat je vakantievrienden zeggen? Een tussenjaar is perfect om een talencursus te doen. Flawless worden in een vreemde taal, wie wil dat nu niet?

#3. Je verstaat eindelijk wat al die cute boys tegen je zeggen
En het blijft sowieso romantischer klinken dan in het Nederlands.

#4. Je bent het hele jaar door bruin
Oké, deze reden hangt een beetje af van de plek waar je naartoe gaat, maar als je een zonnig oord kiest, ben jij het hele jaar poepiebruin. Nice!

#5. Al je foto’s worden Instagram-worthy
In een stad als Parijs of New York kun je gewoon geen lelijke foto’s maken.

#6. Je maakt superveel nieuwe vrienden
Iedereen die een gap year doet in het buitenland, is in zijn eentje. En dat betekent dat jij superveel nieuwe friends kunt maken.

#7. Je kunt overal logeren
Je hebt na een gap year friends all over the world, dus die logeerplekken voor de komende tien jaar heb je geregeld.

#8. Je bent totally prepared voor je vervolgopleiding
Weet je na de middelbare school nog niet zo goed wat je wilt studeren? In een tussenjaar kun je niet alleen heel goed worden in een andere taal, je kunt ook alvast wat studievakken volgen. Super handy, want daardoor weet jij precies wat je wel en niet leuk vindt.

#9. Je leert hagelslag en stroopwafels waarderen
En kaas. Oh, wat mis je de kaas na een halfjaar. Maar wat heb je ook veel andere lekkere dingen leren eten.

#10. Je bent superblij als je eindelijk je bestie weer ziet
Nu weet je pas écht wat zij voor je betekent!

Heb jij helemaal zin gekregen om na je middelbare school een jaar lang naar het buitenland te gaan om daar de taal te leren? Kijk dan eens op de site van Education First. Wie weet ga jij dan binnenkort wel op gap year!