Ieder meisje voelt zich wel eens onzeker of twijfelt aan zichzelf. Maar zou het niet heerlijk zijn om echt sterk in je schoenen te staan? In jezelf geloven is de beste tip voor een happy life. Wij geven je tien redenen waarom jij snel in jezelf moet gaan geloven.

Reden 1: Het helpt je in moeilijke tijden
Elke girl voelt zich wel eens rot, maar geloof ons, dat is echt niet nodig! Geloof in jezelf en weet dat je overal doorheen kunt komen. You can do it!

Reden 2: Complimentjes krijgen betekenis
Als iemand je een compliment geeft, bedank diegene dan en geloof dat die persoon het echt meent. Want waarom zou die persoon het niet menen? Jij mag er zijn, dus kom maar op met die complimentjes.

Reden 3: Het maakt je postiever
Hoe meer je in jezelf gelooft, hoe positiever alles eruitziet. Komt die grote toets eraan? Daar maak jij je toch niet druk om? Weet dat je het kunt en onthoud dat je die toets makkelijk zult gaan halen.

Reden 4: Zelfvertrouwen is sexy
Een meid met zelfvertrouwen (met mate) is voor de meeste boys onweerstaanbaar. Als jij in jezelf leert geloven, bouw je vanzelf een goede dosis zelfvertrouwen op waarmee jij de Queen of the World wordt.

Reden 5: Het maakt al je relaties beter
Je omgeving zal het ook snel merken als jij in jezelf gelooft. Je vriendje zal blij zijn dat je eindelijk zijn complimentjes gelooft en al je vriendschappen zullen leuker worden als je zekerder bent van jezelf. Onzekerheid is namelijk nooit goed voor relaties en vriendschappen.

Reden 6: Geen faalangst meer
Heb jij op school of op je sport vaak last van faalangst? Heb zelfvertrouwen en je leert snel dat fouten maken menselijk is. Van fouten leer je en je zult er alleen maar beter van worden.

Reden 7: Je stelt doelen voor jezelf
Probeer je altijd al een team hoger te komen met je sport? Doordat je in jezelf gelooft, zul je beter gaan spelen en dus ook grotere kans hebben om een team hoger te komen. 9 van de 10 keer zul jij je doelen gaan halen!

Reden 8: Een inspiratie voor anderen
Als jij straks rondloopt met het gevoel dat je er mag zijn, dan zullen andere mensen daar enorm veel bewondering voor hebben. Meisjes van je school of je vrienden zullen denken: zo wil ik ook zijn! Je zult andere mensen onbewust leren dat zij ook in zichzelf moeten geloven.

Reden 9: BElieve in YOUrself
Als jij in jezelf leert geloven, zul je helemaal jezelf durven te zijn. Schijt aan die populaire meiden die jouw stijl niet mooi vinden of die boy die vindt dat make-up je niet staat. Jij rockt hoe jij bent en daar heb je recht op! Meningen van anderen, daar geef jij niet om.

Reden 10: Als jij niet in jezelf gelooft, wie dan wel?
Waar het op neerkomt: alles begint bij jezelf. Want wie gelooft er nu in je als je dat zelf niet eens doet? En vergeet niet wat Carrie Bradshaw ooit zei: β€˜Don’t forget to fall in love with yourself first!’

Keep that in mind, meiden!
Β