We love chocolate! En trust us, na het lezen van dit artikel nog véél meer… We geven je 10 redenen om meer chocola te eten!

1. Goed voor je hart
Uit onderzoek is gebleken dat als je elke dag een stukje chocola eet, je minder kans hebt op een hartaanval. Een reep pure chocolade bevat vijf keer zo veel flavonoïden dan een appel en deze stofjes zijn goed voor je bloedvaten. Wat nou, snoep verstandig, eet een appel?

2. Bescherming tegen de zon
De flavonoïden in chocola beschermen ons ook tegen UV-stralen, waardoor je minder snel verbrand. We like!

3. Minder stress!
Chocola helpt ons te ontspannen. Dus pak die deken, installeer je op de bank en koop een heerlijke reep chocola. Dat is pas écht relaxen…

4. Goed voor je huid
Weg met het fabeltje dat je puistjes krijgt van chocola! Pure chocola is juist goed voor je huid. Dit komt door de vitaminen en mineralen die in cacao zitten.

5. Instant happiness!
Chocola bevat een stofje dat de endorfineproductie in je body stimuleert, en dat zorgt voor een blij gevoel. Nóg meer reden om chocola te eten!

6. Chocola maakt slim
Uit onderzoek is gebleken dat chocola helpt je beter te kunnen concentreren en presteren. Binnenkort een toets? Je weet wat je moet doen… 😉

7. Je haar groeit sneller
In chocola zit ijzer en zink en dat is supergoed voor je haar. Laat die lange lokken maar komen!

8. Beter slapen
Wéér een stofjesverhaaltje: Chocola bevat tryptofaan, wat ervoor zorgt dat je lichaam serotonine produceert. En dit helpt weer bij het maken van melatonine, waardoor je slaperig wordt. Te lastig? Samengevat: chocola = lekker slapen!

9. Helpt tegen diarree
Dit is uit onderzoek gebleken. Tja, en wie zijn wij om het in twijfel te trekken?

10. Lekker!
En last but not least: het is mega lekker en onweerstaanbaar! Kun jij je een leven zonder chocola voorstellen? Wij in ieder geval niet!

Lees ook: 10 redenen om meer water te drinken