Wist je dat we maar vijf dagen zonder water kunnen leven? Terwijl we wel acht weken zonder voedsel kunnen! Zo zie je maar weer hoe belangrijk het is… Check hier nog meer redenen waarom het goed is om meer water te drinken. Zet die kraan maar open!

1. Het is gezond! Water bevat zero calorieën en géén vet. Ook vermindert het je hongergevoel, omdat het je een ‘vol’ gevoel geeft. Ideaal dus voor als je wilt afvallen of je bikini body wilt behouden!

2. Heb je vaak last van hoofdpijn? Het zou kunnen dat dit komt, omdat je een vochttekort hebt. En zie daar, het ultieme medicijn: water! Bovendien kan genoeg water drinken je hoofdpijn voor de volgende keer voorkomen.

3. Because I’m happy… Water geeft je een goed humeur! Want wie voelt zich nou niet goed als zijn/haar body gezond is?

4. Wist je dat water het risico op borstkanker, darmkanker én kanker in de urinewegen vermindert? Ook de kans op een hartaanval neemt af. Wéér goede redenen om vaker water te drinken.

5. Heb je veel last van oneffenheden op je huid? Weg met al die crèmetjes en foundation… Kies voor een natuurlijke oplossing: water! Drinken van genoeg water kan de kleur en textuur van je huid verbeteren. En maybe handig voor later: het houdt rimpels tegen.

6. Water maakt je lichaam ‘schoon’. Het hydrateert je lijf en maakt het vrij van eventuele giftige stofjes en bacteriën.

7. Voel je je vaak vermoeid? Meer water drinken helpt je om beter op te letten en je goed te kunnen concentreren. Ook krijg je er een power boost van. Dus zeg maar dag tegen die energiedrankjes!                                  

8. Water kan spierpijn verhelpen en voorkomen. Ook dit wordt vaak door een vochttekort veroorzaakt.

9. Het feit dát je krampjes krijgt als je niet genoeg water drinkt, laat al zien hoe belangrijk het is voor je lichaam… Deze pijn kan gewoon worden voorkomen, simpelweg door het drinken van meer water!

10. En last but not least… het is he-le-maal gratis! Het enige wat je hoeft te doen is op te staan en naar de dichtstbijzijnde kraan in huis, school of op je werk te lopen. Kleine moeite… toch?