Oké, misschien is ruziën via WhatsApp wel veiliger en fijner… Je kunt je lekker verstoppen achter je mobiel en hoeft niemand recht in het gezicht aan te kijken. Maar toch is het veel beter om het niet te doen! Check hier tien redenen om nóóit via WhatsApp ruzie te maken.

1. Niet gefocust
Misschien kijkt één van jullie wel televisie tijdens de ruzie… Of is hij/zij ondertussen aan het chillen met zijn/haar vrienden. Precies wat je niet wilt! De volledige aandacht moet gericht zijn op de ruzie, en nergens anders…

2. Wachten op een antwoord is vreselijk…
Je zit in angst te wachten op het antwoord van de andere partij en kan geen reactie zien. Killing!

3. Er kan miscommunicatie ontstaan
Misschien bedoelde jij dat zinnetje wel helemaal niet gemeen, maar vat de ander het
wél zo op. Dit kan makkelijk via WhatsApp, want jullie zien elkaars gezichten niet…

4. Weet je wel zeker met wie je aan het appen bent?
Je weet maar nooit…  

5. De ander kan het aan iedereen laten zien
Misschien is hij/zij wel met vrienden en wordt jullie ruzie uitgebreid besproken. En jij maar denken dat deze ruzie privé en iets tussen jullie is. Not!

6. Hij/zij kan stoppen met antwoorden
Wanneer je in real life bij elkaar bent, kun je niet om de ander heen en moet je wel reageren op wat er gezegd wordt. Maar is de ruzie via WhatsApp, dan kan het goed zijn dat één van de twee gewoon stopt met reageren. En dan wordt je pas écht boos…

7. Autocorrectie
Het kan nog wel eens gebeuren dat jouw woorden worden veranderd door de functie van auto correct op je telefoon… En als je het érgens slecht uitkomt, is het wel tijdens een ruzie.

8. Je wilt niet dat jullie ruzie wordt opgenomen
Hij/zij kan makkelijk screenshots maken van de ruzie, waardoor er straks superveel mensen zijn die precies weten wat er door jullie is gezegd. Precies wat je niet wilt!

9. Er is nooit genoeg ruimte
De appjes die je nu wilt typen zijn véél langer dan normaal en de ruimte waarin je kunt typen is niet onbeperkt… Bovendien krijg je een lamme arm van al dat typen. Ugh!

10. De ruzie duurt veel langer
Wat een gesprekje van vijf minuutjes kon zijn, wordt een WhatsApp-gesprek van drie kwartier… Zonde!

Lees ook: Minicursus ruziemaken