Veel mensen hebben er een hekel aan en doen het eigenlijk bijna nooit: sporten. Maar het is wel bekend dat sporten supergoed voor je is. En niet alleen voor als je wilt afvallen. Lees maar eens deze tien redenen om regelmatig te sporten.

1. Het verbetert je geheugen.
Door te sporten krijgen je hersenen meer energie en zuurstof. Het is meerdere keren bewezen dat je geheugen er ook beter van wordt en het helpt je om beter te kunnen leren.

2. Je krijgt er een betere lichaamshouding van.
Een goede lichaamshouding hebben is belangrijk. De beste manier om daar aan te werken is door je rug- en buikspieren te trainen. Dat zal je posteer verbeteren tijdens het zitten en staan.

3. Je krijgt er meer zelfvertrouwen door.
En niet alleen omdat je er beter door uit gaat zien. Het idee dat je aan sport doet zorgt er al voor dat je je beter voelt over jezelf.

4. Het vermindert stress.
Iedereen heeft wel eens last van stress, maar het is eigenlijk superslecht voor je. Door te sporten komt er een stof vrij dat de stress te lijf gaat. Bovendien hoef je tijdens het sporten even helemaal nergens aan te denken.

5. Je kunt er beter door slapen.
De beste tijd om te sporten is ’s ochtends of ’s middags. Als je vlak voor bedtijd nog gaat sporten, krijg je juist het tegenovergestelde effect en heb je minder kans om snel in slaap te vallen.

6. Je krijgt er meer energie door.
Natuurlijk wordt je eerst wel moe door te sporten, maar als je het regelmatig doet zul je door de dag heen meer energie hebben. Een onderzoek wees uit dat als je in het begin van de middag sport, je de rest van de middag productiever bent.

7. Je wordt minder snel ziek.
Niemand vindt het leuk om ziek te zijn en sporten kan helpen.

8. Je zult langer leven.
Met een gezonde levensstijl zul je waarschijnlijk ouder worden dan als je niet zo goed voor jezelf zorgt. Regelmatig bewegen hoort daar natuurlijk bij.

9. Het verbetert je bloedsomloop.
En daar krijg je onder andere een mooiere huid van en je concentratievermogen gaat omhoog.

10. Je wordt er gewoon gelukkiger van!
Al deze redenen staan gelijk aan een veel gelukkigere jij! Regelmatig sporten kan jouw leven op zoveel manieren verbeteren. Probeer er dus een gewoonte van te maken en be happy!

Lees ook: 8 motivatietips om te sporten