Je kunt naar de sportschool gaan, huiswerk maken of met je BFF afspreken… Er zijn zoveel dingen die je in je kostbare vrije uurtjes kunt doen. Maar soms is het ook wel eens lekker om helemaal niks, noppes, nada te doen! Wij geven 10 redenen waarom bankhangen héél fijn kan zijn.

Reden 1: muziek luisteren
Lekker op de bank liggen en naar je favo muziek luisteren. Mmm… Wat kom jij lekker tot rust!

Reden 2: appen
Het is spitsuur op WhatsApp. Iedereen eist je aandacht op en dan vooral je BFF en je crush. Tja, daar moet je wel even de tijd voor nemen. Jij zoekt een lekker plekje uit op de bank en komt daar voorlopig niet meer vanaf.

Reden 3: lezen
Zondagmiddag lekker op de bank ploffen met de nieuwste Girlz!. Plunder de voorraadkast en zet een grote kop thee naast je neer.

Reden 4: kletsen met vriendinnen
Vrijdagavond; girls night! Duik gezellig met z’n allen op de bank met wat lekkere snacks. Weten jullie van tevoren al dat het laat gaat worden? Zorg er dan voor dat iedereen zijn pyjama mee heeft. Kan een gezellig avondje kletsen opeens een supergezellige sleepover worden!

Reden 5: tegen je vriendje aan kruipen
Na een drukke dag op school kom jij thuis en daar staat jouw lover op je te wachten, surprise! Jullie hebben vanavond het huis voor jullie alleen. Snel even wat eten en dan lekker op de bank tegen je boy aankruipen. Fijn, zo’n grote knuffelbeer!

Reden 6: dromen
Tijd voor een pauze! Je bent tenslotte al de hele dag druk bezig met je huiswerk. Ga even lekker op de bank liggen en droom lekker weg. Na zo’n dutje ben je helemaal klaar voor het volgende uurtje stampen.

Reden 7: theeleuten
Je moeder is net terug van een weekje weg met vriendinnen, dus ze heeft je veel te vertellen. Jij bent ondertussen een superleuke boy tegengekomen waar je moeder het één en ander van móet weten. Maak een grote pot van je lievelingsthee en laat de verhalen maar komen.

Reden 8: Joggingspak
Misschien wel het grootste voordeel van bankhangen is dat je het huis niet uit hoeft. Je hoeft je dus niet druk te maken om hoe je eruitziet. Trek lekker je joggingpak en die heerlijk warme skisokken aan.

Reden 9: films kijken
Die nieuwe bioscoophits zijn eindelijk uit op dvd. Tijd voor een filmavondje. Zorg ervoor dat je alles wat je nodig hebt bij de hand hebt en start de film. Waarschuw iedereen in huis dat je niet gestoord wilt worden want ja, je wilt natuurlijk wel ieder woord en iedere letter uit de mond van Robert Pattinson horen komen…

Reden 10: online shoppen
Buiten is het koud en nat, maar je moet echt nieuwe kleren hebben. Pak je laptop en ga er goed voor zitten. Wedden dat jouw winkelmandje aan het einde van de avond bomvol zit? Eén nadeel, je portemonnee zal wel een stuk dunner worden…