De vogeltjes gaan weer fluiten, het zonnetje komt door, kortom: de lente is weer aangebroken! Wij geven 10 redenen waarom we van de lente gaan genieten.

Reden 1: pasgeboren dieren
Schattige kuikentjes die net uit hun ei komen, lammetjes die voor het eerst proberen op te staan… Wie houdt nou niet van pasgeboren diertjes?!

Reden 2: let the sun shine!
Inmiddels zijn we wel klaar met dat superkoude weer. Laat de sneeuw en regen maar plaatsmaken voor zonneschijn en warmere temperaturen. Bovendien word je door het zonlicht een stuk vrolijker.

 

Reden 3: minder kleding aan
Warmer weer = dunnere kleding aan! We hoeven ons niet meer te verstoppen in zware winterjassen, want dunne jasjes zijn dik genoeg.

Reden 4: voorjaarsschoonmaak
Zet je raam open en laat het zonnetje naar binnen schijnen. Zo kan je kamer lekker doorluchten. Dit is ook meteen de perfecte gelegenheid om je kamer op te ruimen! Kan jij wel tips gebruiken? Klik dan hier voor opruimtips.

Reden 5: langer licht
Het is langer licht, dus hoef je niet meer in het pikkedonker naar school en terug naar huis te gaan. En zeg nou zelf, opstaan met een beetje zonneschijn is toch veel makkelijker dan als het nog donker is?

Reden 6: shopaholic
De voorjaarscollecties liggen weer in de winkels. Dit betekent luchtige outfits scoren voor de warmere dagen. En je hoeft niet meer 10 lagen kleding uit te doen wanneer je iets gaat passen!

Reden 7: Pasen
Het is weer tijd voor een gezellig paasontbijt. En al vier je Pasen niet, toch blijft deze feestdag een leuke bonus: een dagje vrij van school en paaseitjes eten. Yummy!

Reden 8: kleur!
Het straatbeeld verandert van zwart en grijs naar pasteltinten en felle kleurtjes. Niet alleen door de outifts van voorbijgangers, maar ook door krokusjes die boven het gras uitkomen en bomen die weer mooie kleuren krijgen.

Reden 9 : sporty
Door het winterse weer heb je vaak geen zin om te sporten. Sporten hoeft nu niet meer alleen in de gymzaal of sportschool, we gaan weer naar buiten! Skeeleren, fietsen en joggen is allemaal weer te doen in de buitenlucht.

Reden 10: vrije dagen
Zonder vrije dagen heb je weinig aan het mooie weer. Gelukkig komen er veel feestdagen aan! Denk bijvoorbeeld aan Koninginnedag, Goede Vrijdag, Hemelvaart, de meivakantie en Pinksteren. Dat wordt een toplente!