Je krijgt altijd de schuld als je broertje en jij ruzie hebben en je zusje mocht veel eerder een mobiele telefoon dan jij. Nee, het is niet altijd makkelijk om de oudste te zijn, maar eigenlijk is het ook heel leuk! Check hier waarom.

#1. Je krijgt meer nieuwe spullen
Je hebt geen grote zus, dus je hoeft ook haar afdankertjes niet te dragen. In plaats daarvan heb jij altijd kleren die je helemaal zelf hebt uitgezocht.

#2. De grootste slaapkamer is voor jou
Jij was er als eerste en dus kreeg je toen de mooiste en grootste slaapkamer. Je jongere broers en zussen moeten het met heel wat vierkante meters minder stellen, maar dan hadden ze maar niet de jongste moeten zijn, toch?

#3. Je neemt je eigen beslissingen
Je kunt niet voor een middelbare school kiezen, omdat je broers en zussen daar toevallig al opzitten. En dus moet jij altijd je eigen beslissingen nemen. Soms is dat best een beetje lastig, maar daardoor weet jij wel heel goed wie jij bent.

Lees ook: 10 redenen waarom het leuk is om een grote familie te hebben

#4. Je kunt kinderfilms kijken als je daar zin in hebt
Als je betrapt wordt, zeg je gewoon dat je met je broertjes en zusjes meekeek.

#5. Je hebt heel goede oppasskills
Of je het nou wilde of niet, als oudste moet je soms op je broertjes en zusjes passen. En daardoor was jij al een pro in oppassen voor je oud genoeg was om er geld mee te verdienen. Laat dat oppasbaantje maar komen!

#6. Je broertje/zusje vindt jou superslim
Je weet ook gewoon veel meer van belangrijke dingen, zoals wiskunde en Taylor Swift.

#7. Je wint altijd met spelletjes
Je hebt net wat langer kunnen oefenen dan je broertjes en zusjes en daardoor win jij altijd als jullie een spelletje spelen. En stiekem vinden je dat heel fijn.

#8. Je wordt altijd opgehaald
Je ouders moeten er soms nog een beetje aan wennen dat ze al zulke grote kinderen hebben. Daarom hoef jij nooit alleen naar huis te fietsen na een feestje, maar word je altijd opgehaald.

#9. Je bent een fashion icon
In elk geval in de ogen van je zusje. Zij vindt niets zo leuk als in kleding lopen die ze van jou heeft geleend.

#10. Jij bepaalt de televisiezender
Als je broertjes, zusjes en jij allemaal iets anders willen zien op televisie, bepaal jij meestal wat jullie gaan kijken. Jij bent de oudste, dus jij weet het best wat cool is.

Lees ook: 10 redenen waarom het leuk is om de jongste te zijn